SolidWorks lisansı almanız gerekir MacBook kullanırsanız ki bence gereksiz. Bazı arkadaşlarım çok sorun yaşadı uyumluluk anlamında. Tabii yine de siz bilirsiniz. Bölüme gelecek olursak, ben zaten bu bölümü isteyerek yazdım. Uçaklar, roketler vs. beni hep cezbetmiştir. Çocukluktan bu yana işin mühendisliğini hep kavramak istemişimdir. Okuduğun yer de önemli. İngilizce eğitim almaya bak. Tabii üniversitenin olanakları, laboratuvar imkanları eğitimden aldığın verimi ciddi derecede arttıracaktır. İş bulma konusunda bazı üniversitelerin büyük şirketlerle (ASELSAN, tusaş, baykar, ROKETSAN gibi.) Alım anlaşmaları mevcut. Stajınızı o şirketlerde yapıp gelecekteki mesleğinizi orada bir nevi garanti altına alıyorsunuz ancak benim okuduğum üniversitede böyle bir anlaşma bulunmuyor.
Ayrıyeten ben de hala bir öğrenciyim ve çok detaylı bilmiyorum işleyişi zamanı gelince öğrenirim
ama gerek devam eden projeler gerekse de bölümün revaçta olması iş bulma olasılığını arttırıyor. Sonuç olarak gitmek istediğiniz üniversiteyi iyi seçmeniz gerekiyor.