Üniversitede laptop kullanmak mantıklı mı?

kadirbgcii

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar üniversite sınavım yaklaştı. Bu sene yine bulunduğum şehirde okumayı hedefliyorum. Sizce laptop almak mantıklı mı yoksa oyun bilgisayarım kalsın mı? Üniversiteden sonra sadece PS5 ile oyun oynamak istiyorum.

Hedefiniz hangi bölüm ?

Okuyacağın bölüme göre değişir. Yazılım tarzı bölüm okuyacaksan bence lazım. İllaki kendi bilgisayarından sunum vs. göstereceksin. Sadece sunumluk işler için arkadaş bilgisayarı ile idare edilebilir ancak yazılım tarzı bölümde proje ödevleri vs. için kendi bilgisayarından işlem yapıp hocaya direkt göstermek en sağlıklısı olacaktır.

Kral eğer havacılık ve uzay mühendisliği (2. sınıf öğrencisiyim bu bölümde) okuyacaksan eğitim programına göre çizim dersleri alacaksın (Solidworks, AutoCAD gibi) ve bunların sınavları da bilgisayar üzerinden çizim yaparak gerçekleşecek. Okulun bilgisayarlarını kullanmak da bir seçenek ancak ortak kullanım olan cihazlar ne kadar sağlıklı ve stabil olur, sınav anında çöker mi bunların sorumluluğu tamamen senin üzerinde. Bir arkadaş da sunum vs. demiş o da haklı. Sonuç olarak sana tavsiyem bir tane orta halli bir laptop alman yönünde olur. En kötü 4060 olması uzun yıllar kullanım sağlayacaktır.

Hocam MacBook bana yeterli olacaktır oyunlarımı PS5'ten veya diğer çıkacak konsoldan oynama planım var MacBook bu bölüm için güzel bir seçenek olur mu sizce bir de film vs izlerim yani bunu düşünüyordum

Solidworks lisansı almanız gerekir macbook kullanırsanız ki bence gereksiz. Bazı arkadaşlarım çok sorun yaşadı uyumluluk anlamında. Tabi yine de siz bilirsiniz. Bölüme gelecek olursak, ben zaten bu bölümü isteyerek yazdım. Uçaklar, roketler vs. beni hep cezbetmiştir. Çocukluktan bu yana işin mühendisliğini hep kavramak istemişimdir. Okuduğun yer de önemli. İngilizce eğitim almaya bak. Tabi üniversitenin olanakları, laboratuvar imkanları eğitimden aldığın verimi ciddi derecede arttıracaktır. İş bulma konusunda bazı üniversitelerin büyük şirketlerle (ASELSAN, TUSAŞ,BAYKAR, ROKETSAN gibi.) alım anlaşmaları mevcut. Stajınızı o şirketlerde yapıp gelecekteki mesleğinizi orada bir nevi garanti altına alıyorsunuz ancak benim okuduğum üniversitede böyle bir anlaşma bulunmuyor.
Ayrıyeten ben de hala bir öğrenciyim ve çok detaylı bilmiyorum işleyişi zamanı gelince öğrenirim Ama gerek devam eden projeler gerekse de bölümün revaçta olması iş bulma olasılığını arttırıyor. Sonuç olarak gitmek istediğiniz üniversiteyi iyi seçmeniz gerekiyor.

Anladım hocam sağ olun desteğiniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…