Çözüldü Üniversitede Sınıf Geçme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
60
Yer
ABD/Miami Florida
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Profil Kapağı
1521675609
Dokuz Eylül Üniversitesinde okumaktayım. Güz döneminde İngilizce (FD) ve Fizik (FF) dersinden kaldım. Güz dönemi ortalamam 1.54. Bahar döneminde ise Matematik (FF) dersinden kaldım. Bahar dönemi ortalamam 1.72. Normalde sınıf geçmek için 1.80 ortalamam olması gerekiyormuş.
Benim öğrenmek istediğim: şu an sınıfı geçemiyorum, seneye sınıf tekrarı yapacağım. Yani seneye sadece kaldığım dersleri mi göreceğim, yoksa normal hepsini mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ders seçimi yapıyorsanız seçtiğiniz dersleri okursunuz sadece. Geçtiğiniz dersi zorla kimse aldıramaz size. İsterseniz sadece matematik dersini alın, diyelim AA bile alsanız ortalama sınıf geçmek için yeterli değil, sonuç para ve ömür israfı olur. Eğer güz dersleri arasından örneğin CC ile geçtiğiniz, ama "Daha fazla çalışsam kesin BA falan getirirdim." dediğiniz bir ders yoksa geçtiklerinizi almayın. Hazır geçmişim, bir daha hayatta bulaşmam diyorsanız öyle kalsın. Ortalama düşük kalır ama yapacak bir şey yok. İngilizce, fizik ve matematik olmak üzere 3 ders alırsınız. En azından DPÜ'de prosedür böyleydi, üniversiteler arası farklılık yoktur herhalde.

Peki yaz okuluna gitmek mecburi mi? Yani yaz okuluna gitmeyenler ders kaydı yapamaz gibi bir problem çıkar mı?

Bu üniversitede ilk yılım.

Hayır mecburi değil. Ekstra para verip vakit kazanmak isteyenlerin tercihidir yaz okulu. Okulu dilediğiniz gibi okursunuz. İster 8 yılda bitirin, ister 3 yılda. Tamamen size kalmış. İkinci yılınız olsaydı zaten bu soruların cevaplarını çoktan tecrübe etmiş olacaktınız. Başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…