Üniversitede Sınıf Tekrarı Olur mu?

okansen14

Kilopat
Hacettepe Üniversitesi'nde ilk senemi okumaktayım. Güz döneminde bazı sebeplerden dolayı derslere ve sınavlara katılamadım. Bu durumda ne olur acaba, sınıf tekrarı gibi bir şey söz konusu mu, ya da bu dönem tüm dersleri verdiğim taktirde ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önünüzdeki dönem, ön koşulsuz derslerden istediğinizi alabilirsiniz (kredi sınırı dahilinde). Sınıf tekrarı diye bir şey yok. ben Mak.Müh. içerisinde 5.senemdeyim, 1'den 4'e kadar karmakarışık ders aldım. Alttan kalırsa yine alabiliyorsunuz açıldığı dönem. Seneye de bir dönemim daha var. Belki ihtimal bahar da olur ama sonra mezunum umarım.

Bildiğim kadarıyla söylüyorum. Bizde yoktu. Dönemin ilerler. O dersleri vermeden mezun olamazsın. Bulunduğun dönemde vermeye çalış. Yoksa alacaklılar gibi peşini bırakmıyor.

Bizim üniversitede olsaydin şöyle işlerdi olay; ilk senenin bahar donemini okurdun seneye 1. siniflarla guz dönemini alirdin sonraki donem 2. siniflarla bahar donemini alirdin. Çapraz okurdun kısacası. Hacettepe üniversitesinde yönetmelik nasıl bilmiyorum ama büyük ihtimalle aynıdır.

Dostum eğer tıp okumuyorsan sene tekrarı olmaz.

Onun dışındaki bölümlerde alttan ders alırsın

Genel not ortalaman 2 üstünde olmaz ise üst sınıftan ders seçtirmiyor bazı üniversiteler. Bir üçe takılma muhabbeti buradan gelir.

Yönetmeliğin linkini paylaştık ama okumak zor tabi.

Bazı üniversitelerde özellikle önceki yıllarda 1-3, 2-4 gibi veya birbirinin devamı olarak kabul edilen derslerin alınabilmesi için öncül derslerden geçilmesi gerektiği gibi özel durumlar vardı. Üniversiteden üniversiteye değişen bir durum olduğundan hangi üniversiteyi okumaya başlıyorsanız o üniversitenin yönetmeliğini çok iyi okumanız gerekiyor. Bunların dışında kurul kararlarında da bilgiler yer alabilir.

En kolayı ise 3 ya da 4ncü sınıflara sormak Yaşayarak öğrenilen kolay unutulmaz.

Güz ve şu an bahar döneminde hastanede yatıyordum, sınav ve derslere giremedim pek. Ortalamam 0,80 üstü. Sınıf tekrarı mı yapacağım yoksa üstten ders mi alamayacağım? (Bülent ecevit üniversitesi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…