Üniversitede tek dersten kalınca ne olur?

ineedgod

Decapat
Daha fazla  
Selamünaleyküm. Özel bir üniversite de okuyorum ve 2 yıllık bölümdeyim. Şu an 1. sınıf öğrencisiyim. Güz döneminde bir dersten kaldım ve hocaya sorduğumda ya yaz okulunda verirsin dedi ama parayla dedi ya da seneye para ödemeden verirsin dedi. Yaz okulu ne demek bilmiyorum. Yaz okulunda vermek ile seneye vermek arasında ne fark var? Yaz okulunda verince illa geçiyor muyum para verdiğim için?

Para verdiğin için geçmiyorsun , o sınava girebilmek için para veriyorsun. Geçer not alabilrsen geçersin.

Seneye bırakırsan ve veremezsen 3. seneye kalmış olursun o tek dersten.

3 tane seçeneğin var :
  1. Bu sene yaz okulunda sınava girmek
  2. 2.Yıl güz döneminde alttan ders almak
  3. 2.Yıl bahar döneminden sonra yaz okulunda vermek

1. Seçenek tavsiyemdir.

Ortalaman 2. sınıfa geçmeye yetiyorsa yaz okuluna para vermene gerek yok. Seneye dönem içinde geçersin. Dönem içi ile yaz okulunda dersi geçmen arasında bir fark yok.
Yaz okulunda illa geçiliyor diye de bir şey yok, sana tekrar o dersi anlatıp sınav yapıyorlar.
Benim zamanımda yaz okulu dersleri gayet uygun bedellerdi. Yanlış hatırlamıyorsam bugünün parasıyla yaklaşık 400-500 TL gibi bir şeydi. Şuan ne durumdadır bilemem tabi.

Ortalaman 2. sınıfa geçmeye yetiyorsa yaz okuluna para vermene gerek yok. Seneye dönem içinde geçersin. Dönem içi ile yaz okulunda dersi geçmen arasında bir fark yok.
Yaz okulunda illa geçiliyor diye de bir şey yok, sana tekrar o dersi anlatıp sınav yapıyorlar.
Benim zamanımda yaz okulu dersleri gayet uygun bedellerdi. Yanlış hatırlamıyorsam bugünün parasıyla yaklaşık 400-500 TL gibi bir şeydi. Şu an ne durumdadır bilemem tabii.

Şimdi ön lisans 13.5k lisans 21.5k
Bilgi için teşekkür ederim

Şimdi ön lisans 13.5k lisans 21.5k
Bilgi için teşekkür ederim

Senin bu bahsettiğin paralar yaz okulu parası değil, yaz okulu parası ders başı ücret olur ve cüzi rakamlar.(Özel okul kısmını atlamışız.) 2.Sınıfın güz döneminde o dersi alttan alabilirsin masrafsız olanı o seçenek

Senin bu bahsettiğin paralar yaz okulu parası değil, yaz okulu parası ders başı ücret olur ve cüzi rakamlar.(özel okul kısmını atlamışız.) 2.sınıfın güz döneminde o dersi alttan alabilirsin masrafsız olanı o seçenek.

Tek ders sınavında hangi dersten kaldıysanız fark etmez sınava girme ücreti
Ön lisans 13.500 TL.
Lisans ise 21.500 TL

Yaz okulunda kredi başı ücret
Ön lisans 4.500 TL

Lisans ise 7.000 TL
7.500 TL arası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı