Çözüldü Üniversitedeki devamsızlık 2. döneme de geçer mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Dicle Üniversitesi'nde okuyorum. Sistemden 1 dersten 18 ders saati kadar hakkım olduğu yazıyor. Yani 18 tane dersine girmeme hakkım var. 12 tanesini kullandım maalesef. Bu dönem bitince, yani 2. dönem ,de yeni bir tane 18 hak mı oluyor yoksa bu 18'in üzerinden devam mı ediliyor? Bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Her dönem farklı ders alınır, her dönem her yeni ders için devamsızlık yenilenir.
Dicle Üniversitesi'nde okuyorum. Sistemden 1 dersten 18 ders saati kadar hakkım olduğu yazıyor. Yani 18 tane dersine girmeme hakkım var. 12 tanesini kullandım maalesef. Bu dönem bitince, yani 2. dönem ,de yeni bir tane 18 hak mı oluyor yoksa bu 18'in üzerinden devam mı ediliyor? Bilgisi olan var mı?
Geçmez hocam, her dersin kendine göre devamsızlığı vardır. 2. dönem dersler değişecek, bundan dolayı devamsızlık hakkı da yenilenecek.

Hayır, her ders farklı. Örneğin A dersi 1, A dersi 2 diyelim. Birincisini birinci dönem, ikincisini de ikinci dönem alırsın. Eğer ilk kez alacağın ders ise yanında 1 yazar. Özetle her dönemin dersi farklı. Devamsızlığı ve verilen notları da sadece o dönemi ilgilendirir, diğer dönem temiz sayfa açılır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı