Üniversiteden burs istemek mümkün mü?

TommyVercetti003

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Texas
YKS'de sözel sıralamam 10k geldi. 2 yıllık veya 4 yıllık bir üniversite bakıyorum, sıralamaları en iyi olan bile 100k civarında. Ben üniversiteye gidip bir görevliyle konuşsam, işte benim sıralamam bu, sizin sıralamanız bu, sizin üniversitenizi tercih edersem bana burs verme şansınız var mı desem burs verirler mi? Ne diyorsunuz böyle bir şey söylesem kabul ederler mi? Sonuçta 10k sıralama ile gider en iyi üniversiteleri yazabilirim.

YKS'de sözel sıralamam 10k geldi. 2 yıllık veya 4 yıllık bir üniversite bakıyorum, sıralamaları en iyi olan bile 100k civarında. Ben üniversiteye gidip bir görevliyle konuşsam, işte benim sıralamam bu, sizin sıralamanız bu, sizin üniversitenizi tercih edersem bana burs verme şansınız var mı desem burs verirler mi? Ne diyorsunuz böyle bir şey söylesem kabul ederler mi? Sonuçta 10k sıralama ile gider en iyi üniversiteleri yazabilirim.
Sanmam.

Benim sıralamam 10k. İlk 5 tercihin birinde bunlardan birini yazsam kesin alır mıyım bursu?
1992'den sonra kurulmuş büyükşehir olmayan illerin üniversitelerinde şansınız yüksek, bence.

O tabloları iyi inceleyin. Mesela bir üniversitede Türkçe öğretmenliği için 40 kontenjan var ama sadece bir kişiye (ilk sırada yerleşene) veriyorlar, bir başka üniversitede de yine 40-50 kontenjana ilk 3 veya 4 sırada girenlere veriyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı