Üniversiteden mezun olup 2. üniversiteye girilirse askerlik tecili ne olur?

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba askerlik tecili hakkında bilgisi olanlardan bilgi almak istiyorum.
Ben şu 4 yıllık bölümde 6. sınıfı okuyorum şu an. Mezun olduğumda askerlik durumum ne olur? 2 sene daha tecil edebilir miyim? Eğer edebiliyorsam bunun üzerine tekrar bir 4 yıllık lisans okursam okuduğum süre boyunca tecil devam eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
1. lisans eğitiminden sonra askerlik ertelenmiyor. Hele açık öğretimle falan hiç olmuyor. Bölümü bitirmeden çap-yandal yaparsanız veya bitirince yüksek lisans başlarsanız belki.

Ben 2 yıllık bir bölüm bitirip 4 yıllık bir bölüme geçtiğimde tecili okul yapmıştı. 4 yılın üzerinde olması gerekiyor teciliniz için büyük ihtimal. (Yüksek lisans, doktora vs.)

Okuduğun sürece 29 yaşına kadar tecil devam eder. 2 yıllık, 4 yıllik ayrımı yok, kaç tane okuduğunun da bir önemi yok.

Askere alma kanunu m.20/3-b kapsamında lisans bölümünden mezun olunca e devletten veya askerlik şubesine gerekli evraklarla gidip 2 yıl daha tecil ettirebilirsin ancak bunun üst sınırı m.20/3-a'ya göre 28 yaş.

Aynı kanunun m.20/2-a kapsamında ise lisanstan mezun olduğun için tekrar bir lisans bölümüne veya önlisansa yazılıp tecil ettiremezsin. Her zaman daha üstüne çıkmalısın. Önlisans mezunu isen lisansa, lisans mezunu isen yükseklisansa yazılmasılısın.

Eğer lisanstan mezun olduktan sonra gider yüksek lisansa yazılırsan eğitim azami süresi boyunca + mezun olduktan sonra 1 yıl ama her halükarda 32 yaşına kadar daha tecil ettirebilirsin

Bir yöntem de m.20/2-b "b) Çift anadal programına kayıtlı yükümlülerin bir programdan mezun olmaları hâlinde askerlik erteleme işlemleri diğer anadal programındaki öğrenciliğine göre yürütülür.". Ancak bildiğim kadarı ile ÇAP'a kayıtlar "Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal diploma programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında başvurabilir" yani bu hakkın duruyorsa bunun ayrıntısını da araştırabilirsin.

Yine de en doğru cevap için bir askerlik şubesine gitmeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…