Üniversiteden önce yazılıma giriş yapılmalı mı?

tumu

Hectopat
Şimdi 10. sınıfa geçiyorum, ileride ki mesleğim hakkında hiçbir fikrim yok açıkçası, tek bildiğim tip, diş veya mühendislik bölümlerinden birine gideceğim. Durumumu özetleyeyim size, bu sene içinde İngilizce kursuna başlayacağım. Aynı zamanda sporla da uğraşıyorum, bunları anlatma sebebim işin hobi kısmı. Aynı aktif olarak hobilerim var. Ancak bu yazılım, tasarım işlerine de giresim var. Hani temel atsam bile yeter bence şimdilik, ancak baktığım bazı yerlerde Full focus derslerine odaklan diyordu. Zaten üniversite de eğitim alacaksan acelen ne tarzı bir tepki vardı ortada. Şimdi sizlere sorum, sizce yazılımı şimdiden öğrenmeme, en azından temelden giriş yapmama gerek var mi? Bunlar bana şayet ki bu alanla alakalı bir bölüm okursam ne kadar faydalı olur, benim için en önemli soru bu. Ve sizce tip, diş okuma ihtimali varken öğrenmek ne kadar mantıklı? Şimdiden teşekkür ederim.

Tabii ki temel atmaya başlamalısın, belki de o mesleği sevmediğini anlayacaksın, bir farkındalık oluşturacak ama yine ana hedefin okul derslerin olsun, okul derslerinden kısıp bu alana yönelme, başka şeylerden vakit ayırıp bunlara ver. Bazı şeyler hakkında fikir edinecek, karar verebilecek kadar bilgi sahibi olmak iyidir.

Yazılım daima öğrenilir. Mevzu matematik ve mantık işini halletmekte. Bu işin içinden gelen birisi olarak söylüyorum bunu.

Son sinifa kadar cok fazla bos zamanin olacak, arkadaslarin dedigi gibi goz gezdirmen, sevip sevmeyecegini gormen en iyisi senin icin. Ben 17 yasindan 20'me kadar kariyer olarak Yazilim'a mi girsem, muzikten'mi devam etsem diye 3 yilimi yedim. On numara bir zaman dilimindesin, merak ettigin her şeyi dene, tecrube et. Ayrica universite derslerinden de pek bir şey bekleme bence, etrafimda ki ornek aldigim senior yazilimcilar muhendislik okumamis insanlar :D. Koklu universiteleri haric tutuyorum. Son olarak İngilizce'yi kesinlikle birakma, her konuda inanilmaz yardimci olur ileride.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı