Merhabalar başlıkta belirttiğim gibi birkaç sorum olacak aydınlatırsanız ziyadesiyle memnun olurum ;
Öncelikle yaşım 20 Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2.Sınıf öğrencisiyim 2 sene sonra üniversiteden mezun olacağım, mesleğimin iş bulma konusunda bir sıkıntısı olmamasına rağmen küçüklükten beri hayalim olan askerlik seçeneğini şu sıralar düşünüyorum. Bazı arkadaşlar tabii ki artan terör olaylarına ve mesleğin zorluğuna değineceklerdir, fakat sadece bilgi almak istiyorum.
1)4 Senelik fakülte mezunu olarak askere gittiğim ve uzun dönem askerlik yapmak istediğimi belirttiğim taktirde, doğrudan Asteğmen olup mu askerlik görevimi yapacağım ?
2)Bölümüm dolayısıyla beni bölgedeki tabur mutfağına yada bölgedeki lojmanın mutfağına (ne diye adlandırıldıklarını pek bilmiyorum anlamışınızdır herhalde) mı verirler, yoksa karakolda mı görev alırım ?
3)Uzun dönem askerlik bittiğinde, askerde kalmam için geçerli bir meslek olduğunu söylüyorlar, özetle aşçı olacağımı düşünürsek askerde kalma durumu benim için mümkün müdür ?
4)Yedek Subay sınav sistemi nasıldır ? Test sınavında neler soruluyor ? Askeri lise sınavı gibi mülakatında herkesi eliyorlar mı ?
5)Öndeki 2 dişim küçükken geçirdiğim kaza sonucu kırılmıştı ve porselen kaplama yapılmıştı bu ne derece etkiler ? Hemen elenmem için bir sebep midir ?
Şimdiden teşekkürler iyi forumlar...