Üniversiteler Açılır mı?

Lynburk

Centipat
Vaka sayılarında ciddi azalma var. Sizce 2. dönem açılır mı? İlkokul ve liseler şubat ayına kadar yüz yüze eğitime devam edecek. Üniversitelerde durum nasıl olur? Liseyi açıktan bitirmiştim, şansıma salgından dolayı üniversiteyi de uzaktan okuyorum 🙁. Tabii her şeyin başı sağlık. Şu süreci atlatalım da gerekirse 2. dönem de uzaktan olsun.

Ben açılmasına ihtimal vermiyorum. Çünkü üniversitelerin açılması sadece amfilerde ders yapılması anlamına gelmiyor. Binlerce kişinin aynı yemekhaneyi, yurdu, kütüphaneyi kullanması ve binlerce kişinin her hafta şehirlerarası seyahat etmesi anlamına geliyor. Bu yüzden en son açılacak kurum üniversiteler olur.

Kendi açımdan değerlendirirsem ben yaşadığım şehirde okuyorum ve 4 vesaitle gidip gelen biriyim. Pek mantıklı bulmuyorum açıkçası bu durumu.

Üniversitelerin açılması şehirler arası yolculuk ve haliyle epey taşımaya sebep olur, değmez.

Her gün 250 insan ölüyor, vaka sayılarında azalma olması yanlış yorumlamamıza neden olmasın. Vaka sayılarında azalma varsa okullar kapandığı ve tedbirler alındığı içindir. Okullar açılıp tedbirler kaldırılınca vaka sayısının kontrol edilemeyecek kadar arttığını acı tecrübeyle kazanmış olduk. Bu yüzden üniversitelerin açılması için tek ihtimal aşının uygulanması ve etkin sonuç vermesi bence.

Nereden bilebilirdim uzaktan mezun olacağımı ☹️ Okulun değerini her geçen gün daha çok anlıyor insan, gerekli önemler alınırsa açılmasını doğru buluyorum şahsen ve ekonominin de canlanması için okulların özellikle üniversitelerin en kısa zamanda açılacağını düşünüyorum.

Nereden bilebilirdim uzaktan mezun olacağımı ☹️ Okulun değerini her geçen gün daha çok anlıyor insan, gerekli önemler alınırsa açılmasını doğru buluyorum şahsen ve ekonominin de canlanması için okulların özellikle üniversitelerin en kısa zamanda açılacağını düşünüyorum.
Üniversiteler açılsın bir daha 08.45 derslerine isyan ederek uyanmayacağım 😢.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00