Üniversiteler kaç netle kaç binle kazanılır?

athexs

Decapat
Daha fazla  
Ben YKS'ye hazırlanacağım üniversiteler kaç binle kaç netle giriliyor bakmak istiyorum. Mesela TYT 70 net yaptım AYT 40 net yaptım hangi bölümlere girebilir? Nasıl bakarım? Hangi siteden? Çok baktım ama istediğimi bulamadım.

YÖK Atlas > net sihirbazı bölüm gir o bölüme sahip üniversiteler çıkacak istediğine tikla açılan pencereden "yerlesen son kisinin YKS netleri" kısmına bak o en son o netlerle girmiş demek ki senin ondan daha iyi yapman lazım.

Net sıralama dönüştürücü sitelerden netleri girip sıralamanıza bakabilirsiniz. Fakat onlar doğru sonuç vermiyor çünkü her sene sorulan soruların zorluğu değişiyor. Ortalama bir sıralama bilgisi öğrenip YÖK Atlas'tan sıralama ile hangi bölümlere girebileceğini görebilirsin. Ama onlarda net sonuç vermiyor çünkü her sene sıralamalar oynuyor. Üç aşağı beş yukarı fikir edinmek istersen bakabilirsin.

Ben YKS'ye hazırlanacağım üniversiteler kaç binle kaç netle giriliyor bakmak istiyorum. Mesela TYT 70 net yaptım AYT 40 net yaptım hangi bölümlere girebilir? Nasıl bakarım? Hangi siteden? Çok baktım ama istediğimi bulamadım.

Bahsedilenlere alternatif olarak YÖK Atlas'ta istediğin üniversite ve bölümü seçip, oraya girenlerin yaptığı net ortalamalarına, son giren kişinin sıralamasına bakabilirsin. Mesela X üniversitesi Y bölümüne bakıyorsun, en son giren kişi 32 bin sıralamayla girmiş. Genel netlere bakıyorsun, TYT'den şu kadar AYT'den bu kadar net yapmış giren öğrenciler(ortalama olarak) ona göre kafanda hesaplarsın. Yoksa 1.3 milyona da bölüm var, 10 bine de bölüm var. Olay üniversiteye gitmek değil, iyi bir üniversiteye gitmek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı