Üniversitelerde yurt sorunu devam ediyor mu?

msport

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba. Nasipse üniversiteye geçeceğim. Sınav sonuç ve tercih dönemleri yaklaştığı için üniversite araştırmalarına başladım. Ancak ne kadar üniversite gördüysem çoğu yurt sorunu olduğunu dile getirdi. Çevremden de İstanbul-Ankara vs. gibi büyük şehirlerde yurt sorunu yaşandığını duydum ve bu konu beni çok tedirgin ediyor. KYK'ya da üniversitelerin kendi yurdu çıkmazsa maddi açıdan beni çok zorlar. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan üniversite öğrencileri var ise yurt sorunu devam ediyor mu? Ayrıca üniversite yurtları ve erkek KYK yurtları gerçekten mapushane koğuşu gibi mi? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski KYK yurtları harbi koğuş gibi. Ankara'da yurt sorunu hala devam etse de iyi bir ilerleme kaydettiler. İstanbul hakkında bilgim yok.

Ankara'dayım bence abartıldığı kadar yok. Biraz uzakta da olsa illaki yurt bulursun devlette. Ayrıca Özel Yurtlar da çok ankara'da ben de özel yurtta kalıyorum. KYKların tipleri oluyor. 6. 4. tip diye tip sayısı artınca kalite artıyor. Çok takılma bence bu duruma

İzmir'de yaşıyorum. Yurtta kalmıyorum ancak yurtta kalan bayağı bir arkadaşlarım var. Çiğli tarafındakilerin iyi olduğundan bahsediyorlardı. Ege'nin orada sıkıntı yaşayanlar olmuş ancak okul yurdu mu bilmiyorum. Ege'nin kendi yurdunun yeri inanılmaz iyi bir yerde. İzmir'de koğuş gibileri de gördüm biraz şansa bağlı o iş galiba.

İTÜ'de okuyorum, okulun yurdu pek iç açıcı değil güzel olan da malum çıkarsa şükür etmek gerekiyor. KYK'lar da çıkıyor ama bana çıkan okula 1.5 saat uzaklıkta olduğu için tercih etmedim.

Özel yurtlar baktığımda 55-60 bin TL'lerden başlıyordu onları da pek beğendiğim söylenemez. Evler merkeze yakın olanlar zaten en kötüsünü kirası 12 bin TL, okulda çokça ev arkadaşı arayan var, anlaşırsanız ne ala. Merkeze uzak olanları bilemeyeceğim.

İstanbul için konuşursam, sanıyorum barınmanın en sorunlu ve pahalı olduğu şehir burası. Başvurduğun takdirde yüksek ihtimalle KYK yurdu çıkacaktır ama bu yurtların da birçoğu merkeze uzak olduğu için okula gidip gelmek için günde 4-5 saat ulaşıma ayırman gerekebilir. Onun dışında evler ve özel yurtlar gerçekten de pahalı durumda. Özellikle üniversitede ilk sene için zor bir durum.

Peki çevrenizden KYK'ya başvurup da red yiyen oldu mu? Ben şehir dışından geleceğim bu konuda bir sıkıntı yaşar mıyım?

Peki çevrenizden KYK'ya başvurup da red yiyen oldu mu? Ben şehir dışından geleceğim bu konuda bir sıkıntı yaşar mıyım?
Babası Türkiye'den emekli, evi olan bir arkadaşıma hem burs hem yurt çıktı. Bizim Türkiye'de üzerimize hiçbir şey olmamasına rağmen yurt çıktı burs çıkmadı. Ben çıkmayan duymadım. Burs için de banka hesaplarınıza dikkat etmenizi öneririm, fazla para döndermeyin.

Red değil de kendi yaşadığımı söyleyeyim ben ankara çankaya'da okuyorum. Bana Yurt olarak Çubuk Yurdunu verdi Çubuk-Çankaya Arası 63 KM : ) Ama nakil aldırabiliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…