Üniversitemin bulunduğu şehirde nasıl oy kullanabilirim?

Immowashere

Decapat
Daha fazla  
İkametgâhım aile evinde gözüküyor. Üniversitemin bulunduğu şehirde öğrenci evinde kalıyorum. Seçim zamanı üniversitede olacağım için orada oy vermem gerekiyor. İnternetten araştırdığımda ikameti almak için geç kaldığım yazıyor. Nasıl yapabileceğimi bilen birisi varsa ve yardımcı olursa çok memnun olurum.

İkametgâhınız neredeyse orada kullanırsınız. Onun dışında kullanamazsınız. Maalesef ikametgâhınız nereyse oraya gidip kullanmaktan başka çareniz yok.

Seçmen bilgileri bugün açıklandı. Değiştirmek için geç kalmışsınız.

Kılıçdaroğlu aday olsun diyeceğine seçim takvimini takip etmeliydin. Geçti Bor'un pazarı.

Maalesef insanlara fazlasıyla bir ön yargı ile yaklaşıyorsunuz. Ülkeden ve üniversitelerin durumundan bihaber olduğunuz da oldukça aşikâr. Tanımadığınız birine karşı bu tavırları sergiliyorsanız çevrenizdeki insanlara nasıl davrandığınız hakkında endişelerim var.

Deprem dolayısıyla üniversitemin sınavların uygulanması ve derslerin işleyişi hakkındaki tutumu her gün değişiyor. Bunun sebeplerinden biri de Yükseköğretim Kurulunun yaptığı geç ve eksik açıklamalar. İkametimi önceden değiştirmem gerektiğinin bilincindeydim fakat tüm bu belirsizlikler dolayısıyla değiştirmedim. Üstelik çoğu genç bu durumdayken devletin bir kolaylık sağlaması ve vatandaşlık görevimizi yerine getirmemiz için bize yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum.

Ben ikametgâh dışında başka bir çözüm yok diye biliyorum.

Ben de öyle biliyordum ama emin olmak istedim. Ayrıca birkaç milletvekilinin seçmen kağıdı teslim edilene kadar değiştirebileceğine dair paylaşımları vardı.

Seçmen bilgi kağıdı boş bir kağıt parçası. Teslim alamama ihtimaliniz bile var. Seçim için şart olmaması lazım hatta. Adında olduğu gibi amaç bilgilendirme. YKS giriş belgesi değil. Bilgi kağıdı.

Tekrar söylüyorum. Seçim takvimi zamanında açıklandı. Okulunuzla YÖK ile alakası yok bunun. Seçim kuralları değişmedi. Kurallar belliydi. Hepsini bilip durumunuza göre gerekeni yapmak vatandaş olarak sizin sorumluluğunuz.

Normal olay sonrası askı zamanında da bahsi geçen işlem yapılabiliyordu. 17 Mart olarak söylenmiş, bakmadım. Ama aşkı 2 Nisan'a bitti. Bu da en az 15 günlük zaman diliminde 1 günlük iş demek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…