Üniversitemin bulunduğu şehirde nasıl oy kullanabilirim?

Immowashere

Decapat
Daha fazla  
İkametgâhım aile evinde gözüküyor. Üniversitemin bulunduğu şehirde öğrenci evinde kalıyorum. Seçim zamanı üniversitede olacağım için orada oy vermem gerekiyor. İnternetten araştırdığımda ikameti almak için geç kaldığım yazıyor. Nasıl yapabileceğimi bilen birisi varsa ve yardımcı olursa çok memnun olurum.

Dostum bulunacağım şehri maalesef keyfime göre seçmedim. İlk yazdığım cevapta söylemiştim ama bu konulardan bihaber olduğun için anlatayım. Üniversitem (devlete bağlı bir kurum olan) sınav tarihini, uygulama şeklini ve pratik derslere devam zorunluluğunu açıklarken üzülerek söylüyorum ki öğrenciye söz hakkı tanımıyor. Bu kararların açıklanması ise belirttiğin tarihlerden sonra oldu. "Tekrar söylüyorum" belki haberin yok ama çoğu üniversite öğrencisi bu durum içerisinde. Eğer ki devletin Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan YÖK ve ona bağlı üniversitem bu tarihleri düşünmeden açıklama yapıyorsa elimden tahminde bulunmak dışında bir şey gelmez. Şurada gelip düzgünce bir soru sormak istemiştim. Hakkında hiç bilgiye sahip olmadığın biri hakkında böyle konuşma. Demek ki neymiş okulum ve YÖK'ün aldığı kararla bir ilgisi varmış. Demek ki neymiş bilip bilmeden herkese bilmişlik taslamayacakmışız. Şu konuda senin dışında herkes kibarca, nazikçe mesaj yazmış ama sen nedense peşin hüküm giydirip eleştirmeye çok yatkınsın.

Ben sana muhalefet etmiyorum. Hala gelip bana ağlıyorsun.

Yasayi ben koymadım. Oyunun kuralları buydu. Bilmek senin sorunlulugundu. Bilmedin. Senin suçun. Nokta. Üstüne diyebileceğin tek bir şey dahi yok.

Haksızlık mi, olabilir. Seçimden 1 gün sonra doğanlar gibi. 1 günle askere geç gidenler gibi.

Tekrar söylüyorum. Yasa böyle.

Sen anlamazsın diye biraz daha söyleyeyim. Yasa böyle.

Forumdaki çoğu kişi bu tarz konulara bence şöyle olmalı diye yazıp boş yapıyor. İnsanların fikrinin önemsiz olduğu konularda insanların fikri önemsiz. Yoksa ben de sana katılıyorum. Nisan ayında tekrar düşüneceğiz deyip sonrasında böyle geldi böyle gider demek saçmalık. Baştan dönem sonuna kadar uzaktan deyin olsun bitsin.
Ilk sınav günümde erken kalkıp okula gidiyordum, hocanın attığı sınav linkini görünce dank etti olay. Tüm olay saçmalık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…