1) KYK ve burs şansdan çok aile gelir ve kişi başı giderler gibi etkenlere göre çıkıyor. Bunu şansa bağlamak saçmalıktır. ( bende kredi alıyorum.)
2) geçiş yapmak bölüm / okul gibi etkenlerden dolayı farklılık gösterecektir. Bunun hakkında bir açıklama yapamayız. Okuldan okula değişir. Okulun başlayınca öğrenci işlerinle görüşmen gerekecek. 2 tür geçiş vardır. 1. aldığın TYT / YKS puanı ile 2. ise okul ortalaman ile.
3) üniversitelerde derslerde katılım zorunluluğunu üniversiteye değil hoca belirler. Hatta kişiden kişiye değişmekle birlikte sınav sonucun hocaya bağlıdır
örnek vereyim kendi üniversitemde 3-4 haftalık zorunluluk vardır. Bu süre geçince dersten kalıyorsun. ( 3-4 hafta dediğim bir ders haftada 1 kez alırsın 3 hafta 3 derstir. "3-4" yazmamın nedeni bende tam bilmiyorum unuttum.)
4) KYK bursunu kazanınca okul uzaktan olsa bile burs veriliyor diye biliyorum bu da sana avantaj olur. Ama şunu unutma burs alırsan okul ortalamanı belli bir seviyenin üstünde tutman gerekiyor. Ortalaman belirlenen seviyeden düşük olursa bursundan olursun. ( çok yüksek bir not ortalaması istemiyorlar.)
5) bildiğim kadarı ile sınavı geçersen muaf oluyorsun ve direk 1. sınıftan başlarsın ama sanırım bazı bölümlerde zorunlu hazırlıkta olabilir.