Üniversiteye devam etmeli miyim?

Kötü bir sehirde mimari restorasyon okuyorum ve.
Ne bölümü sevebildim ne sehri ne insanlarini ne de dersleri. O kadar zor geliyor ki ilk dönem 5 dersten kaldim. Şu an 2. döneme gitsem mi bilmiyorum bu bölümü mezun oldugumda.
Yapmayacagim, gerçi dersleri geçebilirsek once.
Bir hedefim yok üniversiteye gidiyorum ama bir amacim yok, aileme de masraf yapiyorum.

Sizen ricam dalga falan geçmeyin, sadece akil ve fikir istiyorum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes ikinci bir şansı hak eder diye bir laf vardır. Kendine ikinci bir şans ver ve pişman olarak ilerleyeceğin bir yolda gitmektense yeni bir yol arayışına girip gerekirse tekrar pişman ol ya da istediğine ulaş, eline şu ankinden daha kötüsü geçeceğini düşünmüyorum.

Okuduğun bölümü sadece 2 yıllık boş bir meslek olarak görme. DGS ile mimarlığa bile geçebilirsin. İlerde bunu pişmanlığını yaşamaktansa denemende fayda var.
Mimarlıkta bu bölümden hallice. Torpille bile asgari maaşa anca iş buluyorlar hemde 25 30k ile girdikleri bölümle. Geleceği olmayan, arzı çok talebi az olan bir bölüm. 2 yıllık sanayi odaklı bir meslek yüksekokuluna geçiş yapılması(ailesi ile aynı ilde) çok daha mantıklı.

Kötü bir sehirde mimari restorasyon okuyorum ve.
Ne bölümü sevebildim ne sehri ne insanlarini ne de dersleri. O kadar zor geliyor ki ilk dönem 5 dersten kaldim. Şu an 2. döneme gitsem mi bilmiyorum bu bölümü mezun oldugumda.
Yapmayacagim, gerçi dersleri geçebilirsek once.
Bir hedefim yok üniversiteye gidiyorum ama bir amacim yok, aileme de masraf yapiyorum.

Sizen ricam dalga falan geçmeyin, sadece akil ve fikir istiyorum, teşekkürler.
1.sınıfsın daha büyük ihtimal. Seneye tekrar çalışıp düzgün bir bölüm kazanabilirsin.

Şu anki aklım olsa kesinlikle hizmet sektöründe okurum. YKS başvuruları bitmediyse tekrar sınava gir, eğer başvurular bittiyse bu yıl da git geçebildiğin kadar ders geç. Geriye 1 yılın kalmış mezun olacak olursun, o zaman daha net düşünebilirsin.

Açıkçası bu bölümü okumaktansa kpss çalışıp atanmak daha mantıklı geliyor. Meslek lisesi mezunuyum.

Nasıl bir karar alsam bilemedim, hiç gidesim bile gelmiyor oraya mezun olacağımı bile sanmıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı