Her şeyden önce geçen gün paylaştığım
bu gönderiyi okumanızı rica ediyorum.
Üniversitede istemediğim bir bölümü okuyordum ve ilk senem bitince eve geldim. Bu sene YKS'ye geri gireceğim fakat artık hangi bölümü okumak istediğimi bırakın, üniversite okumak isteyip istemediğimden bile emin değilim. Çeşitli kurslar alıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum fakat umudum ve kendime olan güvenim her geçen gün gitgide azalıyor. Yabancı bir ülkeye gitmeyi planlıyordum ama malum günümüz dünyası karmaşadan ibaret olduğu için her geçen gün göçmen alımları zorlaşıyor veya değişiyor.
Elim alet edevat tutuyor fakat düz liseden mezun olduğum için belirli bir ustalığım yok (sanayi açısından). Linkini bıraktığım postta da söylediğim gibi argon kaynağı için kursa başvurdum ama seneye veya yazın açılır o kurs muhtemelen. E seneye YKS'ye girip üniversite seçmiş olacağım. Aile konusuna gelirsek üzerimde baskı kurmuyorlar fakat üniversite okumayıp kaynak öğrenmek istiyorum desem karşı çıkarlar diye düşünüyorum ki düşününce ben de çok sıcak bakamıyorum çünkü yaşım olmuş 20 bu saatten sonra bir kursa gidip meslek öğrensem bile o öğrendiğim meslekte bir şey başarabilir miyim bilmiyorum. Öğrendiğim mesleği azimle en iyi şekilde öğrenip bitiririm tabii ki de sıkıntı o değil. Benim endişelendiğim şey meslek lisesi okumadığım için veya geç öğrendiğim için öğrendiğim meslekte ciddiye alınmamak/iş bulamamak.
Şu son zamanlarda üniversiteme geri dönmeyi düşünüyorum fakat dönersem hem 2. sınıfı baştan almam hem de o üniversiteye geri dönmem gerekecek ki onu da istemiyorum. Anlayacağınız arafta kaldım. Çaresiz hissediyorum ve yol gösterecek kimsem de yok. Yanlış bir karar verip senelerimi yakmaktan korkuyorum. Dil okuduğum için pişman değilim ve alanımda kendimi başarılı görüyorum fakat zaman zaman "keşke meslek lisesi okusaydım belki elimde bir iş olurdu, şu an çalışıyor olurdum" demekten de kendimi tutamıyorum.
Bir dönem drop shipping yapıp satışlardan kar etmiştim ama onu yapmayı bıraktım. Bir aralar Türkiye'de şirket kuracaktım hatta burada satış yapmak için ama kendime güvenemedim. Akademi dışında her işi yapasım geliyor ama üniversite okuyasım gelmiyor. Çevremdekiler, psikoloğum ve sevgilim öyle demese bile sıkıntının bende olduğunu düşünmeye başladım ve her ne kadar kendimi gaza getirsem de motivasyonum düşüyor, stresim artıyor. "yapmam gereken" şeyleri yapmak istemiyorum fakat "yapmamam gereken" konulara karşı yönelimim var. Kafam çok karışık.
Bana ne yapacağımı söylemenize gerek yok. Sadece abi/abla/kardeş tavsiyesi arıyorum ve yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.