Üniversiteye devam mı etmeli yoksa mavi yaka mı olunmalı?

Moanteq

Hectopat
Daha fazla  
Her şeyden önce geçen gün paylaştığım bu gönderiyi okumanızı rica ediyorum.

Üniversitede istemediğim bir bölümü okuyordum ve ilk senem bitince eve geldim. Bu sene YKS'ye geri gireceğim fakat artık hangi bölümü okumak istediğimi bırakın, üniversite okumak isteyip istemediğimden bile emin değilim. Çeşitli kurslar alıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum fakat umudum ve kendime olan güvenim her geçen gün gitgide azalıyor. Yabancı bir ülkeye gitmeyi planlıyordum ama malum günümüz dünyası karmaşadan ibaret olduğu için her geçen gün göçmen alımları zorlaşıyor veya değişiyor.

Elim alet edevat tutuyor fakat düz liseden mezun olduğum için belirli bir ustalığım yok (sanayi açısından). Linkini bıraktığım postta da söylediğim gibi argon kaynağı için kursa başvurdum ama seneye veya yazın açılır o kurs muhtemelen. E seneye YKS'ye girip üniversite seçmiş olacağım. Aile konusuna gelirsek üzerimde baskı kurmuyorlar fakat üniversite okumayıp kaynak öğrenmek istiyorum desem karşı çıkarlar diye düşünüyorum ki düşününce ben de çok sıcak bakamıyorum çünkü yaşım olmuş 20 bu saatten sonra bir kursa gidip meslek öğrensem bile o öğrendiğim meslekte bir şey başarabilir miyim bilmiyorum. Öğrendiğim mesleği azimle en iyi şekilde öğrenip bitiririm tabii ki de sıkıntı o değil. Benim endişelendiğim şey meslek lisesi okumadığım için veya geç öğrendiğim için öğrendiğim meslekte ciddiye alınmamak/iş bulamamak.

Şu son zamanlarda üniversiteme geri dönmeyi düşünüyorum fakat dönersem hem 2. sınıfı baştan almam hem de o üniversiteye geri dönmem gerekecek ki onu da istemiyorum. Anlayacağınız arafta kaldım. Çaresiz hissediyorum ve yol gösterecek kimsem de yok. Yanlış bir karar verip senelerimi yakmaktan korkuyorum. Dil okuduğum için pişman değilim ve alanımda kendimi başarılı görüyorum fakat zaman zaman "keşke meslek lisesi okusaydım belki elimde bir iş olurdu, şu an çalışıyor olurdum" demekten de kendimi tutamıyorum.

Bir dönem drop shipping yapıp satışlardan kar etmiştim ama onu yapmayı bıraktım. Bir aralar Türkiye'de şirket kuracaktım hatta burada satış yapmak için ama kendime güvenemedim. Akademi dışında her işi yapasım geliyor ama üniversite okuyasım gelmiyor. Çevremdekiler, psikoloğum ve sevgilim öyle demese bile sıkıntının bende olduğunu düşünmeye başladım ve her ne kadar kendimi gaza getirsem de motivasyonum düşüyor, stresim artıyor. "yapmam gereken" şeyleri yapmak istemiyorum fakat "yapmamam gereken" konulara karşı yönelimim var. Kafam çok karışık.

Bana ne yapacağımı söylemenize gerek yok. Sadece abi/abla/kardeş tavsiyesi arıyorum ve yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Kendinizi geliştirmeniz iyi bir şey hocam ingilizceniz var eğer merakınızda varsa ve mühendislikte düşünürseniz Mekatronik mühendisliği tavsiye edebilirim bölüm her alan ile az da olsa alakası var yazılımda öğrenebilirsiniz ingilizceniz var çünkü yazılımda size bir artı olarak gelir bu, hayatta başarılar dilerim size.

Selamunaleyküm. Ben normalde bir şey yazmazdım ama tavsiye dediğiniz için birkaç şey söylemek istiyorum. Sizin dediğiniz bazı durumları az çok anlayabiliyorum. Öncelike size youtubedan Hisseden Adam kanalını, ve yazdığınız şeylerden dolayı özellikle son birkaç videosuna bakmanızı tavsiye ediyorum. Hatta bir tanesini atayım özellikle şu an yazdığınız şeyler için olanı gönderiyorum. Bu kesit. Youtubeda ya da instagramında bulamadım bu kesiti. Kendisi bundan sık sık bahsediyor takibe alıp inceleyebilirsiniz. Öncelikle bu kesitteki mantığı tavsiye ederim, çok mantıklı ve kolaylaştırıcı. Aynı zamanda değiştiremeyeceğimiz şeylere takılmamak gerektiğini anlatıyor, değiştirebildiğine odaklan, değiştiremediğine uyum sağla, Şükret ve devam et. Bu konuyu okuyunca aklıma bu kesit geldiği için paylaşmak istedim.

Yazılım zamanında giriş-orta seviyeye kadar öğrenmiştim (Unity'de oyun geliştirme için C#) fakat sonradan ileri seviye matematik bilgisine sahip olmadığım için ve etrafımdan da çok destek görmediğim için ileride bir işime yaramaz kesin diye bırakmıştım çok pişmanım. Mühendisliğe gelecek olursak da dediğim gibi ileri matematik bilgim yok hocam. Öğrenemem demiyorum çünkü hiç denemedim. Geçmişte matematik öğretmenlerim tarafından çok zorbalanmıştım o yüzden matematik korkutuyor beni fakat yine de yakın bir zamanda matematik 101 kursu alarak sıfırdan başlamayı düşünüyorum ama dediğim gibi matematik konusunda kendime olan güvenim sıfır gibi bir şey. Hiç denemedim ama çok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…