Üniversiteye geç başlamak sorun yaratır mı?

İsmetrg

Hectopat
Daha fazla  
Bu ilk mezun senem ve sayısal bölümde 250 veya 300k sıralama yapacağım galiba. Ankara da olduğum, ve puanları da yükse olduğu için pek de iyi yerler gelmiyor. Şehir dışı ekonomik sebeblerle pek gidemem. Sizce bir sene daha mezuna kalıp 20 yaşında gitmek mi? Yoksa bu sene hadi 200k sıralama yapıp gitmek mi? Çok mu geç kalırım? Üniversite veya başka şeyleri için. Seneye de mezuna kalırsam işe girip öyle çalışmayı düşünüyorum. Teşekkürler.

Millet 30 yaşında okuyor, bir şey olmaz. Ailen sorun çıkarmazsa istediğin bölüm çıkana kadar çalış ama ailene yük de olma.

İlk okula 8 yaşında başlamış ve üniversiteye 1 sene geç gitmiş biri olarak, istediğiniz bölümü kazanabileceğinizi düşünüyorsanız kalın. 1 sene kaybetmek ilerde keşke demenizden iyidir.

Benim de ilk mezun senem aynı durumdayım bana da oralar gelecek gibi bilmiyorum ben gitmek istiyorum çünkü bu sene için bir bahanem yok çalışasım gelmedi seneye yine aynısı neden olmasın hatta daha beteri olabilir en azından kendim için düşüncem bu ama geç kalmışlık değil , bitkinlik sadece yoksa geç kalmış sayılmazsın ekstra 1 sene daha kaldın diye.

Bu ilk mezun senem ve sayısal bölümde 250 veya 300k sıralama yapacağım galiba. Ankara da olduğum, ve puanları da yükse olduğu için pek de iyi yerler gelmiyor. Şehir dışı ekonomik sebeblerle pek gidemem. Sizce bir sene daha mezuna kalıp 20 yaşında gitmek mi? Yoksa bu sene hadi 200k sıralama yapıp gitmek mi? Çok mu geç kalırım? Üniversite veya başka şeyleri için. Seneye de mezuna kalırsam işe girip öyle çalışmayı düşünüyorum. Teşekkürler.

Önünde koskocaman uzun bir yıl olacak psikolojin kaldırabilecek ise kal.

Şu an aynı bende senin gibiyim istemediğin yerde istemediğin bir bölüm okumaktansa mezuna kal daha iyi ki ben öyle yapacağım.

Teşekkürler yorumlarınız için. Aileme yük olmamak, evde boş durmak sıkıntı.

Benim de ilk mezun senem aynı durumdayım bana da oralar gelecek gibi bilmiyorum ben gitmek istiyorum çünkü bu sene için bir bahanem yok çalışasım gelmedi seneye yine aynısı neden olmasın hatta daha beteri olabilir en azından kendim için düşüncem bu ama geç kalmışlık değil, bitkinlik sadece yoksa geç kalmış sayılmazsın ekstra 1 sene daha kaldın diye.

Bende sevmediğim bölüm korkusuda var. Mühendislik istiyorum fakat o puanlarda olmadığı için başka bölümlere gittiğimde pişman olacağım diye korkuyorum.

Önünde koskocaman uzun bir yıl olacak psikolojin kaldırabilecek ise kal.

Bende nedense pek etkilemiyor. Bu senede yine sosyal biri olmama rağmen çoğu kişiyle görüşmedim ama pek etkilemedi. Teşekkürler yine de.

Şu an aynı bende senin gibiyim istemediğin yerde istemediğin bir bölüm okumaktansa mezuna kal daha iyi ki ben öyle yapacağım.
Evet, sevmediğim bir bölümden mezun olduğumda sevmediğim için yapacağım ders veya kariyerimde de iyi yapamam gibi.

Ben ÖSS/ÖYS dönemindenim. Dolayısıyla kullanacağım tabirler anlamlı değil ise boş verin.
Orta öğretim başarı puanı hâlâ varsa, mezun olunan seneden sonraki sınavlara etkisi daha düşük olmuyor mu?

Ben ÖSS/ÖYS dönemindenim. Dolayısıyla kullanacağım tabirler anlamlı değil ise boş verin.
Orta öğretim başarı puanı hâlâ varsa, mezun olunan seneden sonraki sınavlara etkisi daha düşük olmuyor mu?

OBP var evet ve hayır düşmüyor sadece üniversite tercih edip yerleşirse ve o sene tekrar sınava girerse OBP'si yarıya düşüyor yani kırılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı