Üniversiteye geçişte meslek lisesi mezunu olmak avantaj sağlar mı?

Learxy

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, meslek lisesinde okuyorum, 11.sınıfta ve 12. sınıfta dershaneye yazılacağım. Üniversite sınavında veya üniversite de meslek lisesi mezunu olmam bana ne gibi bir katkı sağlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tytde ek puan veriyor oda 20 30 puan başka faydası yok onuda mezun olduğun bölümü sececeksin

Öncelikle merhaba, meslek lisesinde okuyorum, 11.sınıfta ve 12. sınıfta dershaneye yazılacağım. Üniversite sınavında veya üniversite de meslek lisesi mezunu olmam bana ne gibi bir katkı sağlar?
Eğer mühendislik okuyacaksan teknik resim ve CAD/CAM temelin avantaj sağlar.
Montaj elemanı bilgin de avantaj sağlar.

Mtok avantajın var mesele Bilg. Müh.
80k ile alan bir yer meslek liselerini 190k ile alıyor.

Üniversite sınavında ek puan veriyor dedikleri gibi. Bunun haricinde eğer aynı bölümden devam edersen lisede öğrendiğin bilgiler üniversitede de işine yarayabilir, tabii çok daha karmaşık olacaklar ama hiçbir şey bilmeyen adama göre daha rahat kavrarsın.

Tytde ek puan veriyor oda 20 30 puan başka faydası yok onuda mezun olduğun bölümü sececeksin
teşekkürler

teşekkürler dostum

anladım teşekkür ederim dostum

Eğer mühendislik okuyacaksan teknik resim ve CAD/CAM temelin avantaj sağlar.
Montaj elemanı bilgin de avantaj sağlar.
teşekkür ederim

Rehber hocamız, bu benim devam edeceğim lisede okuduğum bölümden üniversite sınavında sadece meslek lisesi öğrenceliri ile sınavda yarışacakmışım doğru mu?

Rehber hocamız, bu benim devam edeceğim lisede okuduğum bölümden üniversite sınavında sadece meslek lisesi öğrenceliri ile sınavda yarışacakmışım doğru mu?

Son düzenleme:
Sadece okuduğun alandaki MTOK bölümleri için geçerli, diğer bölümlerde herkesle yarışacaksın.

Sadece okuduğun alandaki MTOK bölümleri için geçerli, diğer bölümlerde herkesle yarışacaksın.
ben çok şey bilmiyorum yanlış birşey söylersem şimdiden özür dilerim , MTOK u biraz açabilirmsiin acaba bu arada elektrik elektronik bölümü bakım onarım dalındayım da

Ayrı bir yarış yok dostum mesela sen ilk 150k yaptın normal birinin 50-90k ile girdiği yere sen 150 ile girip aynı sınıfta okuyabiliyorsun. Ama M.T.O.K. Yazan bölümlere sadece araştır bak nelerde var.

ben çok şey bilmiyorum yanlış birşey söylersem şimdiden özür dilerim , MTOK u biraz açabilirmsiin acaba bu arada elektrik elektronik bölümü bakım onarım dalındayım da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…