Üniversiteye gidilmeli mi?

Bence üniversitesi ile zaman kaybetme direkt olarak başla elinde böyle de güzel bir imkan varken ..
Eğer ki bir eğitim istiyosan işinle ilgili online eğitimler de alabilirsin kısa sürede sadece bilmen gerek şeyler öğrenirsin ve zamandan da tasarruf etmiş olursun.

Hocam, herkes varsayım yapmış. Aynı senaryoyu ben yaşadım. 10. sınıfta açık liseye geçtim, işleri öğrenmeye çalıştım. Şu an aynı işi yapıyoruz, 4. seneme gireceğim ve 18-19 yaşında tecrübem ile iş hakkında bilgi sahibiyim.

4 senelik mimarlık okuduğunu farz edelim; 22-23 yaşında mezun mimarsın, akademik bilgin var ama teorik bilgin sıfır. Ustalar, çıraklar, kalfalar seni ellerinde oynatır. Bunların yanında artık koca adamsın, o yaşlarda iş öğrenemezsin. Ustanın biri "Git bakkaldan kola al gel" der, zoruna gider, kaldıramazsın.

Yakın zamanda bir üst düzey yetkiliden şu cümleleri duydum: Karşılıklı sohbet ediyorduk, "Üniversiteyi her yaşta okursun. Bak ben 57 yaşındayım, hukuk bitirdim. Şimdi görüyoruz herkes mezun, torpille iş arıyorlar. Bir işin olsun, zanaatkâr ol. Masa temizliyorsan bile en güzel şekilde, en iyi şekilde silmeye çalış," dedi.

Okuyacağınız bölüme göre değişir gidipte Bilgisayar Mühendisliği Yazılım Mühendisliği veya diğer Bilişim bölümleriniz okursanız büyük ihtimal işsiz kalırsınız.

Direkt 3 yaş genç en mantıklısı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…