Yaparsın. Önemli olan yapamıyorum edemiyorum gibi psikolojiye girmek yerine olacak, yapacağım gibi bir psikolojiye girebilmekte. Başlangıçta zorlanacaksın ama adım adım ilerlersen, yapabileceksin. Bir eşik vardır o eşiği geçesiye kadar sabredeceksin sonra zorlanmadan hızlanacaksın. Ancak eşiğin seviyesi kişiden kişiye değişir. Ne zaman bu eşikten geçeceğini bilemeyeceksin. Acaba yanlış mı yapıyorum doğru mu ilerliyorum derken yapman gerekenleri adım adım yaptığında farkında olmadan o eşiği geçmiş olacaksın. İstikrar ve sabır gerek.
Matematiğe nasıl çalışılır?
11. sınıfım, sayısalım. Notlarım çok düşük ve sadece sayısal derslerim böyle. Matematik ilk sınavı 15, ikinci sınavı 2. Kimya ilk sınavı 3, ikinci sınavı 18. Fizik ilk sınavı 5, ikinci sınavı 55. Biyoloji ilk sınavı 44, ikincisi daha açıklanmadı. Fizik ve biyolojiyi halledebileceğimi düşünüyorum...
www.technopat.net
Yapamadığın anlamadığın her şeyi hocalarına, arkadaşlarına en kötü burada sor. Anlamıyorum diye kendi başına duvar örme. Hayatta her daim ekiple hareket etmekte fayda var. O yüzden yapamadığında birilerine sormaktan destek almaktan çekinme. Bu sorulur mu bunu sorarsam rezil olur muyum gibi kapılma yani.
Genel olarak ders çalışma programı.
Nasıl bir yardım istiyorsun? Birlikte çalışmaktan falan mı bahsediyorsun? Yani anlattığım metodu uygulaman yeterli diye düşünüyorum. Matematik için dersi dinlediysen ve notların varsa. Onlara tekrar ederek başlayabilirsin. Tekrar ederken hocanın çözdüğü soruları dediğim şekilde çözmeye çalış...
www.technopat.net
Her bölümün kendine göre bir zorluğu vardır. Bölüm bu şekilde seçilmez. İlgi alanlarına göre bir bölüm seçersin. Mezun olduktan sonra hızlı iş bulabilmek için derslerine çalışırken bir taraftan da bölümünle alakalı sektörün beklentisine göre skill setini artırırsın. Önemli olan senin ne istediğin. Bölüm tavsiyeleri kişinin kendi ilgisi ve alakası olan bölümlere göre olacaktır.
Şu ana kadar şunu yaparım bunu yaparım gibi hangi meslekleri düşündüysen, bir kağıda yaz artı ve eksi olarak avantajlarını ve dezavantajlarını belirle. Sonra en yüksek puanı alan meslek için artık ne yapman gerekiyor ise ona göre bir rota çiz kendine.
Mesleğin ile alakalı İngilizce gerekiyor ise İngilizce geliştirmek için her gün hikaye kitapı oku.
Herkese merhaba, ben İngilizceyi temel olarak biliyorum yani günlük konuşmaları falan anlayabiliyorum. Daha ileriye seviyeye çıkmak istiyorum ama nasıl yaparım bilmiyorum. Yani aynı yerde kaldım. Dizi veya film izlesem anlayamadığım için ne yapacağımı bilmiyorum. Eğlenerek öğrenmek istiyorum...
www.technopat.net
Not: Şu an bir çıkmazdasın, gün gelecek yetişkin olduğunda iş hayatında, kurduğun yuvanda bu şekilde çıkmaza gireceğin zamanlar olacak. Şu an ki zamanını, mentalini geliştirebilmek için bir fırsat olarak gör. Şu anki durumun psikolojini bozabilir seni zor duruma sokar ama, yetişkin olduğunda bu tarz bir durumdan çabucak çıkmanın yollarını bulmak zorunda olacaksın çünkü kapıda ödenmesi gereken borçlar duracak. Mentalin sağlam ise bu tarz zor durumlardan hızlıca çıkabilirsin.