Üniversiteye gidilmezse pasif öğrenci olarak mı kayıt alınır?

Invictuscactus

Decapat
Arkadaşlar merhaba. 2024 YKS'de istediğim gibi bir sonuç alamadım ve yetim maaşı aldığım için maaşımın kesilmesini de istemediğim için bir üniversitenin biyoteknoloji bölümüne kayıt yaptırdım. Bu yıl tekrardan YKS hazırlanmak için üniversiteye gitmeyi düşünmüyorum. Benim maaşımın kesilmesi ailemin maddi durumunu bayağı sıkıntıya sokar. Bu yüzden de istediğim bölümü bu sene kazanacağıma inandığım için bu yıl yeniden YKS hazırlanıp üniversiteye gitmeyi düşünmüyorum. Ama kafama takılan birkaç soru var cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

1- Hiç gitmezsem üniversite açısından ve maaşım açısından neler olur? Örneğin ünideki öğrencilik durumu pasif duruma geçer mi? Eğer öğrencilik durumu pasife geçerse maaşım kesilir mi?

2- Öğrencilik durumum eğer pasife geçerse 2.dönem gitmeye başlasam tekrar aktif öğrenciliğe döner miyim?

3- 2025 YKS'de istediğim bölümü kazanırsam ve üniversiteye de hiç gitmediğimi varsayarsak istediğim bölüme başladığımda biyoteknoloji bölümünden kalan derslere ne olur?

4- Şu anki bölümümden 4 yıllık AÖF geçebileceğim bir bölüm var mı? Eğer varsa nasıl geçebilirim?

5- AÖF geçersem sınavlar nasıl olacak?

Arkadaşlar uzun oldu biraz ama kafamdaki tüm soruları sizlere sormam lazımdı. İllaki hepsini cevaplamanızı beklemiyorum yani bildiklerinizi cevaplasanız yine yeterli ama tüm sorularıma cevap bulsam hiç fena olmaz şimdiden çok teşekkürler

Sormayı unutmuşum kusura bakmayın:
eğer pasif duruma geçtiğinde maaşım kesilecekse öğrencilik durumu pasife geçmemesi için en az kaç gün üniye gitmeliyim veya pasife düşmemesi için ne yapmalıyım? Birinci dönem gitmezsem kayıt yenileyebilir miyim?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…