Çözüldü Üniversiteye gitmeden askerlik tecil ettirilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Merhaba, hayırlısıyla YKS'ye girip de bir üniversiteye gideceğim. Olur da olmazsa, beğenmezsem vesaire askerliği sadece liseye giden biri olarak, iptal ettirmek mümkün müdür? Belki para biriktiririm, belli mi olur

Çözüm
Merhaba, hayırlısıyla YKS'ye girip de bir üniversiteye gideceğim. Olur da olmazsa, beğenmezsem vesaire askerliği sadece liseye giden biri olarak, iptal ettirmek mümkün müdür? Belki para biriktiririm, belli mi olur
Ben üniversiteye gitmeden henüz lise bitmediği halde 2 sene tecil ettirmiştim. (Açıktan okuyordum ve sınava hazırlanıyorum demiştim şubede)
Ben üniversiteye gitmeden henüz lise bitmediği halde 2 sene tecil ettirmiştim. (Açıktan okuyordum ve sınava hazırlanıyorum demiştim şubede)

Çözüm
Süresini bilmiyorum ama uzatma şansınız var ilk seferde.

Düz lise (Anadolu,Fen,Sosyal Bilimler) mezunları 2 yıl meslek lisesi mezunları 6 yıl erteleme yapabiliyor.

Lise mezuniyeti sonrası size tecil hakkı veriliyor 2-3 yıl kadar. Sizin yerinizde olsam, -üniversite okuma niyetiniz yoksa- tecilin bitmesine bir yıl kala hiçbir bölüm yazmaz; tecilin bitmesine bir yıl kala da açıköğretim fakültesinden 4 yıllık bölüm yazar, tecil süresini 5-6 yıla çıkarırdım.

Düz lise mezunları 2 yıl meslek lisesi mezunları 6 yıl erteleme yapabiliyor.
Sanırsam 2 yıl yapabiliyorum Anadolu lisesi mezunuyum.
Süresini bilmiyorum ama uzatma şansınız var ilk seferde.
Hepinize teşekkürler 2 yıl sonra daha hazır hissederim kendimi. Belki de dediğim gibi para biriktiririm.

Vakti gelince onun da bir konusunu açayım ben hocam Henüz lazım değil fakat çekincem askerliğin uzaması oluyor. Bir yanım git gel diyor, bir yanım bekle. Zaten üniversiteye gitmezsem çiftçilik yapacağım. Psikoloji - YBS - Ziraat Mühendisliği bölümlerinden biri tutmazsa bu tabii.

Aynısını yaptım 2031'de askere gidiyorum şu anda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…