Çözüldü Üniversiteye gitmeden askerlik tecil ettirilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Merhaba, hayırlısıyla YKS'ye girip de bir üniversiteye gideceğim. Olur da olmazsa, beğenmezsem vesaire askerliği sadece liseye giden biri olarak, iptal ettirmek mümkün müdür? Belki para biriktiririm, belli mi olur :D
Ben üniversiteye gitmeden henüz lise bitmediği halde 2 sene tecil ettirmiştim. (Açıktan okuyordum ve sınava hazırlanıyorum demiştim şubede)
22 yaşına kadar gitmeme hakkın var tecil ile. Tecil bitimine de bir üniversiteye kayıt yaptırıp uzatabilirsin. Ben öyle yapıyorum şu an.
Açık üniversitenin kaydını yenilemezsek tecil iptal olur mu?

Halkı Askerlikten Soğutma Suçu Nedir? (TCK 318)​

Halkı askerlikten soğutma suçu, 5237 sayılı TCK’nın 318. maddesinde “Milli Savunmaya Karşı Suçlar” bölümünde şu şekilde düzenlenmiştir:
Halkı Askerlikten Soğutma Suçu
Madde 318 - (1) Askerlik hizmetini yapanları firara sevk edecek veya askerlik hizmetine katılacak olanları bu hizmeti yapmaktan vazgeçirecek şekilde teşvik veya telkinde bulunanlara altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Fiil, basın ve yayın yolu ile işlenirse ceza yarısı oranında artırılır.

Böyle bir kanun olmasaydı diyeceklerim aslında çok da böyle bir kanun var işte. Yapabilecek bir şey yok. @Shinsai, aklınıza takılan soru olduğunda yeni konu açarsınız.

Açık üniversitenin kaydını yenilemezsek tecil iptal olur mu?

Açık üniversitede kayıt yenilemek mecburiyetindesiniz. Üniversitelerin belli kuralları olur. Gittiğiniz üniversiteye göre değişir de 2 dönem ya da 4 dönem kayıt yenilemezseniz, kaydınız otomatik siliniyor.

Böyle bir kanun olmasaydı diyeceklerim aslında çok da böyle bir kanun var işte. Yapabilecek bir şey yok. @Shinsai, aklınıza takılan soru olduğunda yeni konu açarsınız.

Açık üniversitede kayıt yenilemek mecburiyetindesiniz. Üniversitelerin belli kuralları olur. Gittiğiniz üniversiteye göre değişir de 2 dönem ya da 4 dönem kayıt yenilemezseniz, kaydınız otomatik siliniyor.
Şahsen fırsatı olanın direkt gidip yapması gerektiğini düşünüyorum erteledikçe insanın önüne çıkıyor sürekli. Normal şartlarda askerliğimi hemen yapardım ama çalışmak mecburiyetindeyim. Eğer 6 ay askere gidersem, ekonomik olarak bağımlı olan ailemi/yakınlarımı ciddi şekilde etkilerim. Bu şartlar altında direkt gidemiyor insan...

@yunusebaran, hazırda işiniz varsa ona bir şey demem de yeni iş başvurusu yapacağınız zaman, sürekli karşınıza çıkar. Çoğu iş yeri "askerlikle ilişiği bulunmayan" çalışan arıyor. Yapma imkanınız varsa doğrudan yapın elbette. Herkesin imkanları aynı olmayabiliyor. Mesela A kişisinin dükkanı var, A kişisi askere gitse dükkana bakan adam olmayacak.

@yunusebaran, hazırda işiniz varsa ona bir şey demem de yeni iş başvurusu yapacağınız zaman, sürekli karşınıza çıkar. Çoğu iş yeri "askerlikle ilişiği bulunmayan" çalışan arıyor. Yapma imkanınız varsa doğrudan yapın elbette. Herkesin imkanları aynı olmayabiliyor. Mesela A kişisinin dükkanı var, A kişisi askere gitse dükkana bakan adam olmayacak.
Evet, o "A kişisi" benim...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı