Üniversiteye gitmeden siber güvenlikçi olunur mu?

Daha fazla  
Merhaba, meslek lisesi öğrencisiyim, 10. sınıfa geçtim ve yazılım dalını seçtim. Aslında ağ sistemleri ve siber güvenlik dalı vardı ama çevremizde bilişim sektöründe çalışan kişiler bana yazılım dalını seçmemi önerdiler çünkü yazılım daha geniş bir alanı kapsıyormuş. Bana ileride eğer siber güvenlikçi olmak istersem yazılımdan devam edebileceğimi söylediler çünkü siber güvenlikte de yazılımlar varmış. Ben de siber güvenlikçi olmaya karar verdim ama üniversiteye gitmek istemiyorum. Gerekli yerlerden 2-3 siber güvenlik sertifikası alıp, Linux öğrenip öğrendiklerimi uygulamak istiyorum yasal ortamlarda. Üniversiteye gitmeden siber güvenlikçi olarak iş bulabilir miyim?

Üniversiteye gitmek istemememin sebebi 4 yılı çekmek istememem ve meslek lisesi olduğum için derslerim fen lisesindekilere göre kötü, ders çalışmak istemiyorum. Okuldan mezun olduktan sonra hemen çalışmak istiyorum.

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Bulabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu adam videosunda çok iyi bir şekilde anlatmış üniversitenin gerekli olup olmadığını. Yazılım bir araba ve sen bu arabayı çok iyi kullanıyorsun diyelim, ama ülkemizde bunun için ehliyet lazım. Ehliyette üniversite diploması oluyor. Tabii üniversite okumadın diye başarısız olacaksın diye bir kaide yok, üniversite okumadan yazılım öğrenen ve başarılı olan bir sürü kişi var.

Merhaba, meslek lisesi öğrencisiyim, 10. sınıfa geçtim ve yazılım dalını seçtim. Aslında ağ sistemleri ve siber güvenlik dalı vardı ama çevremizde bilişim sektöründe çalışan kişiler bana yazılım dalını seçmemi önerdiler çünkü yazılım daha geniş bir alanı kapsıyormuş. Bana ileride eğer siber güvenlikçi olmak istersem yazılımdan devam edebileceğimi söylediler çünkü siber güvenlikte de yazılımlar varmış. Ben de siber güvenlikçi olmaya karar verdim ama üniversiteye gitmek istemiyorum. Gerekli yerlerden 2-3 siber güvenlik sertifikası alıp, Linux öğrenip öğrendiklerimi uygulamak istiyorum yasal ortamlarda. Üniversiteye gitmeden siber güvenlikçi olarak iş bulabilir miyim?

Üniversiteye gitmek istemememin sebebi 4 yılı çekmek istememem ve meslek lisesi olduğum için derslerim fen lisesindekilere göre kötü, ders çalışmak istemiyorum. Okuldan mezun olduktan sonra hemen çalışmak istiyorum.

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
İs bulabilirsin ama zor olur malum ulkede genel bir algi vsr iyi universite iyi çalisan haksiz değiller, onlarinda kolayina geliyor 300-400 basvuru oluyor onlarda kolay olsun diye belli unileri okumayanlari eliyorlar is elbette bulursun birkac yil stajlarda surunursun bazen deneme diye 3 ay alip kovarlar biraz surunursun ama istersen yaparsin devam etm

Öncelikle başlığı görünce bir gülesim geldi dalga geçmek için demiyorum özel güvenlik der gibi garip biraz(özel güvenlikçileri aşağılamak gibi olmasında ikisi arasında dağlar kadar fark var) siber güvenlik uzmanı de sen ona. Gerçekçi olmak gerekirse Türkiye'de üniversite mezunları bile iş bulamıyor lise mezunu olarak kimse işe almaz. İş tecrübe edinmek için kendine siber güvenlik uzmanıyım diyebilmen için 10.000saati doldurma için gerekli sonuçta. Hadi diyelim okumadın kurs, sertifika falan siber güvenlik uzmanı olacaksın onun için yine para, para için de iş lazım. Ben YBS okudum mesela çok iyi üniversite değil, çalışmadım pişman değilim ama para biriktirip sertifika alarak kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Geçen sene mezun oldum mesela kurumsal yerlere başvurdum birkaç tane cevap gelmedi bazısından. Şu an öğretmenlik şansımı deniyorum o yüzden çok detaylı iş aramıyorum belki arasam bulurum bilmiyorum artık. Üniversite mezunlarını bile kolay kolay kabul etmiyor yani lise mezunu olursan çok zor iş bulman. Uzun lafın kısası öğrenmek için olmasa bile eğer paran yoksa belge sahibi olmak için üniversite okumak lazım tabii o da tek başına yeterli değil artık. Hocamız demişti okurken bazı uluslararası geçerliliği olan İngilizce eğitim veren kurumlar var ChatGPT falan sorarsan söyler adını hatırlamıyorum şu an. Onlarda seviye seviye oluyormuş atıyorum 1000 dolardan başlıyor 10 20bin dolara kadar son seviyeleri alınca artık uzmanım diyebiliyorsun ve uluslararası hemen hemen her şirkette işe girebiliyorsun yani Türkiye'de asgari ücretin birkaç tık üstü almak yerine belki 5, 10 bin dolarla çalışılabilir. Eğitimleri de zaten üniversite gibi oluyor mesela 400 saat bir eğitim 2 yıl falan üniversiteye tekabül ediyor. Ama dediğim gibi pahalı önce işe girmek lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı