Üniversiteye hazırlık için tablet seçimi

XReallyShot37

Hectopat
Dostlar merhaba. Ana amacım üniversiteye hazırlık ve bir tablet almak istiyorum. Samsung veya iPad harici bir tablet almak istemiyorum çünkü rakipleri yok ve bu kadar yatırım yaptığım bir cihazın 2 3 yılda bozulmasını yavaşlamasını da istemiyorum. Bu konuda Apple'ı gözüm kapalı tercih edebileceğimi düşünüyorum fakat özellik açısından Samsung S10+ çok daha iyi özelliklere sahip fiyat olarak da daha uygun. Android tablet deneyimi ve Apple silicon işlemci kadar performanslı bir işlemcisi olmaması ve not alma uygulamalarının GoodNotes / Notability IOS'da daha iyi çalışması beni Samsung'dan geri itiyor. iPad Air 13" M3 128 GB Wi-Fi ile Air 13" M.2 512 GB Wi-Fi + cellular (iki tablet de aynı fiyat) arasında kaldım. 128 GB şu an yeter gibime geliyor daha önce hiç Apple kullanmamış birisi olarak bu konuda bilgim eksik bunu da sizlere danışmak istiyorum ileride yeter mi veya yavaşlar mı tablet bilmiyorum. Film vs. indirmeyeceğim oyun da oynayacağımı sanmıyorum bilgisayarım zaten var. Yalnızca hazırlık + üniversite + surf amaçlı kullanırım muhtemelen. Alternatif önerilere de açığım fakat dediğim gibi iPad veya Samsung olması tercihim. Apple ekosistemi ve avantaj/dezavantajları hakkında hiçbir bilgim olmadığı için "arka planda uygulama çalıştıramama" gibi konular duydum benzer limitasyonlar varsa söylerseniz sevinirim. Bütçem yaklaşık 35k TL ve önemli bir sorum M3 için 128 GB depolama alanına katlanmaya sizce değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni gelecek iPadOS 26 IPad'leri başka bir seviyeye taşıyacak güncelleme ile gelecek özelliklere bir bakın derim pozitif teknonoji üzerinden 256 iPad Air M3 28.000 civarına alınabiliyor.

Bence Apple tablet kısmında rakipsiz. Üretkenlik konusunda çok iyi işler çıkarıyor. Bütçenizin yettiği herhangi bir iPad alabilirsiniz.

Bir de öğrenci belgenizi kullanarak Gürgençler, Pozitif teknoloji tarzı sitelerde indirim alabilirsiniz. Ben öyle almıştım.

Yeni gelecek iPadOS 26 IPad'leri başka bir seviyeye taşıyacak güncelleme ile gelecek özelliklere bir bakın derim pozitif teknonoji üzerinden 256 iPad Air M3 28.000 civarına alınabiliyor.
13" İpad almak istiyorum 11" de olabilir fakat Mediamarkt/Vatan'a gidip deneyimlediğimde boyutları çok farklı geldi belki sonradan fikrim değişebilir bunu kenara yazacağım sağ ol.
Ben de bu şekilde düşünüyorum şuan benim için kritik sadece 2 nokta var 256GB ve 13" olması

Alacağım zaman PT üzerinden alacağım evet piyasada en ucuz orada satılıyor.

Ben 10.nesil de kullandım. Onu satıp Pro'ya yükselttim ama sevmediğim için değil öyle bir imkan doğdu o yüzden yükselttim. Ne alırsan al işini fazlasıyla görecektir.

Ben 10.nesil de kullandım. Onu satıp Pro'ya yükselttim ama sevmediğim için değil öyle bir imkan doğdu o yüzden yükselttim. Ne alırsan al işini fazlasıyla görecektir.
Ben de öyle düşünüyorum zaten tabletle ağır işler yapmayacağım M2 alıp ekstra özelliklerle almak daha mantıklı sanırım, M3 ile M2 arasındaki farkı uzun vadede ne kadar hissederim bunu biraz araştıracağım.

Şu an M2 işlemcili bir iPad kullanıyorum baya bir hızlı ve güzel. Bilemiyorum ne kadar götürür fakat paya götürür.

Arada %20 bir fark olması lazım kullanacağınız uygulamalara göre hissedilirliği değişir.

Arada %20 bir fark olması lazım kullanacağınız uygulamalara göre hissedilirliği değişir.
Belirttiğim gibi bir kaç not alma uygulaması internette gezineceğim surf yapacağım uygulamalar vs. dışında kullanmayı düşünmüyorum en azından ipad i tanımadığım için şimdilik. Ama mobilden oyun oynayan birisi değilim oynarsam da ultra ayarlarda 60 FPS sabit bir pubg deneyimi falan aramıyorum assasins creed gibi oyunları da bilgisayarım varken tabletten oynamam.

Bir süre ChatGPT ile hasbihal ettim şiddetle M2 işlemcili cellular 512 GB öneriyor uzun kullanımda da depolama sıkıntısı çekmem ve dışarıda internet ihtiyacım olduğunda direkt tabletten kullanabilirim. Aradaki fiyat farkıyla da pencil pro veya daha iyi bir kılıf/şarj aleti vs. alabilirim.

Yani boyut tamamen sizin keyfinize kalmış.

Benim bildiğim celluar olunca ikinci bir SIM almanız gerekiyor aynı anda e SIM ve fiziksel SIM kullanamıyorsunuz farklı cihazlarda bir araştırın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…