Muhtemelen ilk gün karşılaşacağın kişi ile 4 yılını beraber geçireceksin, yani en azından bende öyle oldu, ilk tanışmada karşındakinin sana uygun olup olmadığını sez ona göre yakın veya uzak dur.Sorum başlıktadır. Üniversite döneminde ileride başımız ağrımasın diye deneyimleyerek tecrübe ettiğiniz "Şunu yap, bunu yapma." tarzı verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir? Ve lisedeki gibi yalnız kalmamak veya sahte insanlardan oluşmayan kendimize nasîl bir arkadaş ortamı yaratabiliriz?
Soruyu üniversitede olan arkadaşlar veya üniversiteden mezun olmuş olan ağabeylerim cevaplarsa çok makbule geçer ve başka bu tarz araştırma yapan insanlara da yardımcı olabilir. Teşekkürler.
Ha bir de sakın hoca gelince ayağa kalkmaSorum başlıktadır. Üniversite döneminde ileride başımız ağrımasın diye deneyimleyerek tecrübe ettiğiniz "Şunu yap, bunu yapma." tarzı verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir? Ve lisedeki gibi yalnız kalmamak veya sahte insanlardan oluşmayan kendimize nasîl bir arkadaş ortamı yaratabiliriz?
Soruyu üniversitede olan arkadaşlar veya üniversiteden mezun olmuş olan ağabeylerim cevaplarsa çok makbule geçer ve başka bu tarz araştırma yapan insanlara da yardımcı olabilir. Teşekkürler.
Muhtemelen ilk gün karşılaşacağın kişi ile 4 yılını beraber geçireceksin, yani en azından bende öyle oldu, ilk tanışmada karşındakinin sana uygun olup olmadığını sez ona göre yakın veya uzak dur.
Bölümün nedir bilmiyorum ama ilk seneden Gano'nu yüksek tut ki ileriki senelerde rahatlayabilesin.
Genelde ilk seneler dersler pek fazla zor olmaz o yüzden kendi ilgi alanında bir şeyler bularak vakit harca, spora git, kulüplere katıl vs. ileriki senelerde ilk senedeki zamanı bulamayacaksın.
Ha bir de sakın hoca gelince ayağa kalkma
Kendini egoist biri gibi hissettirme, ben yalnız takılırım ben en iyisiyim falan deme, 4 sene bomboş arkadaşsız geçer.
Kendini geliştirmeden kasıt ders içi veya ders dışı olabilir, misal kendi beceri alanını keşfet ve onun üstüne yatırım yap, bu vücut yapma olabilir veya ilerde meslek hayatında kullanacağın programları öğrenmek, yazılım öğrenmek (bölümünle alakalı diğer şeyler) vs.Abi peki sadece derslere odaklanırsan ileri ki senelerde pişman olursun diyorlar, kendini geliştirmeyi de unutma diyorlar. Peki o kendini geliştirme denen kısımndan kasıt nedir? Bir de sevgili ortamı falan nasıl olur sizce?
Bizim oluyorOkulun ilk haftası ders olmaz.
Ben de makine mühendisiyim hocam-Bölümden bölüme değişir tabi ama eğer Mühendislik gibi bir bölümdeysen ve sonuçta serbest meslek yapacaksIn ve kendini pazarlayabilmen gerekir. Ben şimdi staja gideceğim CV'me koyacak bir şey bulamıyorum.
-Projelere katıl bir şey bilmen önemli değil kimse bir şey bilmiyor aslında. Ya da böyle böyle öğreniyor. Kimse senden iyi değil bunun farkında olmalısın. Fırsatın olduğunda her türlü etkinliğe katılmaya çalış, resimler çek. İnan düşündüğünden daha keyifli olur. Benim çevremde "Gidip ne yapacağım. Boşver." diyenler, etkinlikleri küçükseyenler vardı. Onlara uymamaya çalış. Birisi CV'sinde dolu dolu bir Üniversite hayatı geçirdiğini gösterirken sen yazacak bir şey bulamazsan üzülürsün.
-Derslerinde devamlılık göstermeye çalış. Bazı hocalar devamsızlıktan bırakmasa bile puan verirken dikkate alır. Aranı iyi tutmaya çalış. Bakma bazıları huysuz gibi durabilir ama hiç biri öcü değil. Sana çok yardımı dokunabilir. Arkasından sövdüğün hocaya bile "Ne kral adammış" diyebilirsin.
-Çoğu Üniversite etkinlik konusunda çok zayıf. Mesela bir gezi ,etkinlik yapılacaksa sakın kaçırma. Büyük ihtimalle daha önemli bir işin olmayacak. Geriye baktığında anlatabilecek şeylerin olur.
-Dersler konusunda da ÇIKMIŞ SORULAR kilit nokta. Nasıl bulursun bilmem ama kesinlikle elinde olmalı çok büyük ihtimalle benzer sorular geliyor bazen aynısını soruyor. Bir de vize de düşük not alıp dersi salma, gitmemezlik yapma. Ben yaptım pişmanım. Çoğu zaman hocalar Finalde veya bütte yardımcı oluyorlar. Aslında biraz çalışsam geçermişim deme.
-Bunun tam tersi bazen Vize'de konular az olduğu için daha iyi bir not alıp Final'e rahat girebilirsin. Vize de düşük alınca moral, motivasyonun düşüyor ve Final'de 50 alıp geçebilecekken 80 almak zorunda kalıyorsun. İmkansız değil ama kolay olanı zorlaştırma.
-Çok fazla alttan ders alırsan sorumlulukların artar ve zorlanabilirsin. Altından kalkabilirsin ama onun yerine zamanında geçmeye çalış çok daha rahat edersin.
-Aslında bunları kendin zaten tecrübe ediyorsun. Umarım yazdıklarım bu gibi durumlarda doğru düşünceyi görmene faydası olur.
Bölüm:Makine Mühendisliği