Üniversite’ye yeni başlayanlar için tavsiyeler verir misiniz?

darkhourss

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünü kazandım. Ama pandemi’den üniversite’ye gidemedik daha, biz yeni başlayanlar için tavsiyeler ve yardımlar eder misiniz? Derslere nasıl çalışılmalı, ortamı nasıl, neler yapılmalı vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Babacım ortamı bırak devir bayağı kötü kamuya girebileceğin yerleri araştır ve KPSS kas üniversite 3.sınıftan itibaren. İlk yıl için tavsiyem bol bol takıl kafana takma üniversiteyi 1.likle bitirsen bile önemi yok çünkü. Mutlaka yabancı dil öğren bölümünle sınırlama kendini. Derslerden kalabilirsin bu gayet normal lise gibi değil toparlarsin hem derslerin zor olacağını sanmıyorum.

Birinci olarak, her zaman özgüvenli ol. İkinci olarak Derslerini düzenli takip et, not al ve gerektiğinde arkadaş ortamında birlikte ders çalışın. Son olarak ortamda relax ol kasılma.

İlk seneden ortalamanı yüksek tutarsan diğer seneler daha rahat edersin. Sakın sonraya konu bırakma. Bırakacaksan da finallerden iki hafta önce çalışmaya başla. Okulun, okuduğun bölümün ve aldığın derslerin ne kadar WhatsApp, Telegram grubu varsa gir. Okulun duyurularını sıkı takip et.

Ders bırakmamaya çalış, derste zorlansan bile "Bırakıp diğer dönem / Yazın alırım" diye düşünme, dersi zamanında almaya çalış.

Düzenli bir çalışmayla elde edeceğin güzel bir ortalama, ileriki senelerde işine yarayacaktır.

Hp omen 17 ideal olabilir kardeşim makine mühendisliği öğrencisiyim gayet memnumum

Normal şartlar olsa diyecek bir şeylerim olurdu da şu koşullarda bilemiyorum. Normalde topluluklara ve aktivitelere bol bol katıl, şöyle böyle yap diye bir bahsedebilirdim ama bu ortamda bir şey diyemiyorum.

Derslere ben de zor odaklanıyorum, çalışasım pek gelmiyor. Moral olarak da, heves olarak da çok zor bir süreç maalesef.

Derslere iyi çalışın, zaten sosyal anlamda yapacak pek bir şey yok. Ortalamanızı yüksek tutun, ileride çift anadal ya da Erasmus gibi konularda işinize yarar, derslerinizin iyi olması zaten başlı başına önemli.

Ben zaten ortamı pek fazla düşünmüyorum. Benim için önemli olan üniversitemi iyi şekilde bitirmek. Örnek veriyorum ilk senemde “X” dersinden kalırsam son senemde diplomamı almak için mecbur o dersi geçmek zorundayım değil mi?

Tabi ki. Dersleri'nin tümü geçerli not olması lazım diploma için. Ortama katıl biraz çevre edin, Bol aktivitelerin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…