Üniversiteye yerleştikten sonra tecil bitince ne olur?

chivent

Centipat
Daha fazla  
Ben açık lise mezunuyum son 1.5 senemde acik liseye geçerek mezun oldum.
1. sorum: Acik lise diplomasiyla 22 yasina kadar tecil ettirilebiliyor muyum?(ben ettirildigini duydum arastirdim ama sormak istedim emin olmak için)
2. sorum: Diyelim ki tecil ettirdim ve 2. mezuna kalip üniversiteye yerlestim. Simdi ben üniversiteye yerlesince tecilim bittiğinde ne olacak? Universitenin ortasında askere mi gitmem gerekcek yoksa universiteye yerlestigim icin 2. kez tecil edebilecek miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık lise diplomanız ile tecil yaptırabilirsiniz, üniversiteye başladığınızda tecilinizin bitip bitmemesinin önemi yok, bir üniversiteye kaydınız olduğu sürece otomatik olarak tecil tarihi ileri atılır. Sizin herhangi bir şey yapmanıza gerek yok, ek olarak tecil süreniz bitti diye sizi yaka paça alıp askere götürmezler, diyelim ki üniversitede okumuyorsunuz ama tecil süreniz bitti yoklama kaçağına düşersiniz ve gitmediğiniz her gün boyunca para cezası işler bu günlük 64 tldir, eğer askerlik şubeye gidip durumu bildirirseniz de bu yarı fiyatına yani günlük 32 tl ye düşer. Yapmanız gereken en mantıklı şey lise diplomanız ve kimliğiniz ile birlikte bir askerlik şubesine gidip danışmanız, oradaki memurlar size yardımcı olacaktır, üniversiteye başlayana kadar ileri bir tarihe erteleme yaparlar.

Zaten şu an lise diplomamlar tecil ettiririsem tecil bitmesine daha cok uzun sure kala ben üniversiteye başlamış oluyorum Allah'ın izniyle de tek icimde dert ettigim konu su ben simdi ocakta lise diplomamla tecil ettirdigimde ve üniversiteye de basladigimda devlet tecil yapar değil mi yani tecil hakkim uni de yine oluşuyor 2.kez

Derdimi anlatabildim mi bilmiom kral ya insallah anlatabilmisimdir

Universiteye bu yks de deil onumuzdeki yks de girip yerlestigimi dusun kral 2026yks de yani tecilide bu ocakta yaptigimi dusun ocakta 19 olcam cunku

Evet dostum oluşuyor, öğrenci olduğun sürece tecil ile alakalı bir problemin olmaz. Üniversiteye başlamadan önceki süreçte yani şuan ki tecilin için askerlik şubesine mutlaka git. Seni daha net yönlendirirler.

Eyvallah reis içime su serptin saol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…