Üniversiteyi bırakınca askerlik tecili ne olur?

yeniyil

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. 1.yıl mezuna kaldıktan sonra tercih yaptım ama üniversiteyi bırakıp yine hazırlanacağım. Üniversite kaydımı sildirdikten sonra askerlik tecilim için ne yapmam gerekiyor? Bir de açıktan sınavsız ikinci üniversiteye kaydolmuştum, onu hala okuyorum. Onunla askerliğimi tecil ettirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Liseyi bitirdikten sonra 2 yil daha tecil etme hakkin var. Ayrica soyle bir sey soyliyim. Ben universiteden kaydimi sildirmistim sizin olayi yasadim bizzat. Askerligi falan unutmustum. Sonrasinda yoklama kacagi oldugumu ogrenmistim universite kaydini sildikten 1-2 yil sonra eve mektup gelmisti para cezasi veriliyor. Sansa o kagit geldigi vakit universite kazanip tekrar kayit olmustum. Ogrenci belgemi goturup tecil ettirdim. Universiteyi bitirdikten sonra 2-3 yil daha tecilliydi kendiliginden. Ayrica size sunu soyliyim kimse zorla askere goturmuyor artik para cezasina cevriliyor. Yoklama kacagi olarak kalirsin sorun yok para cezasi veriliyor belki mahkemeye falan cagrilirsin. Onemli olan yoklamani yatirmaman. Eger yoklamani yaptirir askere gitmezsen bu buyuk bir sorun asker kacagi durumuna dusersin bakaya olarak askere gidersin bunu tavsiye etmem.

Bir de askerlik şubeye gitmeye gerek yok sanırım artık e-Devlet'ten oluyormuş?
Bence git bir konus bos yere para cezasi odeme. Ben askerligimi yaptigim halde o yoklama kacagi cezasini odemistim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı