thenotoriousofyks
Yoctopat
Daha fazla
Peki neden okuduğunuz bölümü bırakıp tekrar başka bir bölüm istiyorsunuz?
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Ben de KPSS çalışırken uzun süreler oturamıyordum, odağım çok çabuk kayıyordu. Hocadan hocaya çok değişiyor ama en son Ramazan Yetgin'in 10 saatlik genel tekrar videoları sayesinde oturma alışkanlığım oluştu. Kendi tecrübelerime göre sana tavsiye verecek olursam sevdiğin bi' hocanın en uzun videosunu gün içinde bitirme görevi koy kendine. Bu 10 saat olur 5 saat olur farketmez yeter ki o saatler boyunca otur ve dinle sadece not bile alma. Hoca sana mola yapacağın vakitleri söylüyor, öyle yoksa bile saat başı kendine göre molalar yap ama hiçbir şekilde mola dışı telefonuna bakma, videodan ayrılma. Ailene de haber et kapını kapat bugün ben yokum de. Ders bittikten sonra rahatlama hissi çok hoşuma gitmişti en azından vicdanım rahattı ve ben emek veriyorum diyebiliyordum.
Bahsettiğim video
Conor McGregor bir markadır, bir idoldür, bir sporun yüzüdür.Öncelikle ben de sizin gibi mcgregor sevdalısıyım
Neden bıraktığıma gelirsek sınava neredeyse hiç çalışmamıştım ve istemediğim bir bölümü okuyordum.
çalışıyorum.
Consistency is the key. Yazdıklarınız çok değerli.Önce ders çalışma alışkanlığı yap. Sonra bunu disiplinli bir şekilde uygula örneğin 1.5 saat çalışma yapacaksan onu hiç bölmeden ( insani ihtiyaçlar hariç) bitir. Senin ders çalışmanı bölen durumları tespit et, bunların çözümlerini bir kağıda yaz. Odak süreni arttırmak için meditasyon veya çeşitli odak çalışmaları yapabilirsin. Hızlı içerik tüketiminden ve en önemlisi stresten uzaklaş. Bunların hepsini yaptıktan sonra hafta hafta arttırabilirsin. Örnek olarak bu hafta günde 4 saat çalıştıysan bir sonraki hafta 5 saat gibi olabilir. Çalışma süreni de başkalarına bakarak yapma, bitirmek istediğin işin uzunluğuna göre bu değişir. Önemli olanın istikrar olduğunu unutma.
Hocam herhangi bir eleştiri gelmemesi için söyleyemiyorum ama oldukça düşük puanlı bir bölümdü. Gerçekten hiç çalışmamıştım.@thenotoriousofyks hangi bölümdü acaba?
Mümkün olan en disiplinli şekilde çalışmak istiyorum. Kafamda belli başlı yerler var ama ana amacım en efektif çalışmayı yapabilmek ve alabileceğim en iyi sınav sonucunu alabilmek.Conor McGregor bir markadır, bir idoldür, bir sporun yüzüdür.
Konuya gelecek olursak da hocam, öncelikli hangi bölümü istiyorsunuz? Günde 12 saat çalışmaktan bahsetmişsiniz belki 12 saaate gerek olmayacak bir bölümdür.
Profilinizde ki David Goggins de anladığım kadarıyla disiplin tutumunuzdan kaynaklı.
En iyi sınav sonucu çok çalışmayla alınmaz hocam. Kendinizi sabah kalkmaya alıştırın ve 5-6 gibi kalkın 8 saat çalışın. Çalışmanız bittiğinde sporunuzu yapın kendinize vakit ayırın akşama doğru birkaç saat daha ekleyerek çalışmanızın tuzunu biberini atın. Detaylı bir çalışma programını başka bir konuda bir arkadaşa atmıştım isterseniz o konuyu size de atabilirim ve en azından çalışma programı hakkında bir taslak oluşturursunuz kafanızda. Kendinize en uygun hale getirir ve en iyi sonucu alırsınız.Mümkün olan en disiplinli şekilde çalışmak istiyorum. Kafamda belli başlı yerler var ama ana amacım en efektif çalışmayı yapabilmek ve alabileceğim en iyi sınav sonucunu alabilmek.
Hocam çok haklısınız süreçte spor yapmayı da düşünüyorum ama daha tam karar veremedim. Çok çalışmadan ziyade verimlilik ve süreklilikte çok önemli. Bunları da maksimize etmeye çalışıyorum, mesajınız için teşekkür ederim.En iyi sınav sonucu çok çalışmayla alınmaz hocam. Kendinizi sabah kalkmaya alıştırın ve 5-6 gibi kalkın 8 saat çalışın. Çalışmanız bittiğinde sporunuzu yapın kendinize vakit ayırın akşama doğru birkaç saat daha ekleyerek çalışmanızın tuzunu biberini atın. Detaylı bir çalışma programını başka bir konuda bir arkadaşa atmıştım isterseniz o konuyu size de atabilirim ve en azından çalışma programı hakkında bir taslak oluşturursunuz kafanızda. Kendinize en uygun hale getirir ve en iyi sonucu alırsınız.