Üniversiteyi bırakıp YKS'ye tekrar hazırlanılır mı?

eminbey677

Femtopat
Daha fazla  
Universite 1.sınıfım. Okudugum bölümü sevmedim. Donduramam da. KYK'de kalıyorum. 1 sene sınıfta kalıp devamsizlik yapip YKS'ye hazırlanmayı düşünüyorum. Neden mezuna kalmadin diye sormayin. Cozum odaklı gidelim, teşekkürler. Yapan varsa yardımcı olabilir mi? Kırık OBP konusunu da biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben tekrar hazırlanmadım ama hazırlanan arkadaşlarımdan gördüğümü söyleyeceğim.

Bölümünü sevmeyen bir arkadaşım vardı, bütün gün yurttaydı. Bölüm derslerini salıp YKS kaynağı alıp YouTube üzerinden çalıştı ve EA'da 70 bin yaptı sadece yurtta çalışarak. O da kırık OBP ile hocam.

2. sene de yurtta çalıştı, sonuç olarak EA 6 bin gibi bir sıralama yapıp Medipol hukuk kazandı gitti.

Adam süper zekalı birisi de değildi, çok pis çalışıyordu. OBP'si de 80 küsur mü neydi.

Giden yılı göze alırsanız önünüzdeki 30 yıllık iş hayatınızı garantiye alırsınız, çalışıp deneyin.

Sevmediysen ve basarabilecegine inaniyorsan tekrar birak hocam. Lisede is olarak muzisyenlik yapiyordum, mezun olunca 1 yil bekleyip muzik ogretmenligi yazdim ve meslek olarak ogretmenlik yapmak istemedigimi fark edince 2 yillik bir yazilim bolumune girdim, hayatımın en iyi karariydi, hiç pişman degilim, 2 yilim gitse de gelecegimi kurtardim.

Yapamaman için bir sebep yok. Youtube'da tonlarca konu anlatım videosu var. Bütçen elveriyorsa dershaneye bile gidebilirsin. Kazanınca da kayıt yapmadan önce eski üniversitenden kayıt silip yenisinde kayıt yapacaksın.

Boğaziçi sosyoloji, gsü sosyoloji daha cok bana hitap ediyor ve istediğim bir bölüm.

Yapamaman için bir sebep yok. YouTube'da tonlarca konu anlatım videosu var. Bütçen elveriyorsa dershaneye bile gidebilirsin. Kazanınca da kayıt yapmadan önce eski üniversitenden kayıt silip yenisinde kayıt yapacaksın.

Nasıl calısacagımı biliyorum sorun yok onda ama 1 yıl devamsızlık yapıp sınıfta kalmak sıkıntı yaratır mı?

Hayır, bir sorun olmaz. Maksimum öğrenim süresini aşınca okuldan kaydın silinir en fazla. Maksimum öğrenim süresi lisans bölümleri için 7 yıl diye biliyorum.

Benzer bir süreci yaşıyorum tek farkım üniversitede ilk senem değildi. Bende bıraktım. Profilimden yazılarımı okuyabilirsiniz belki yardımcı olur. 2 hafta içinde hergün 12 saat çalışabildiğim kademeli artışla disiplin inşa etmeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…