Üniversiteyi bıraksam mı?

Ali371

Decapat
Daha fazla  
3 kez sınava girdikten sonra bu yıl tercih yapıp Türkçe öğretmenliği okumaya başladım. Ama KYK yurdunda kalmak bana çok zor geliyor. Dersler o kadar kötü değil ama dil bilgisini oldum olası sevmedim ne yapsam bilmiyorum. Bırakırsam herhangi bir alternatifim de yok şu an. Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

Önemli olan geleceğinizde muhtemel olarak yapacağınız işi sevip sevmemeniz. İşi yaparken kendinizi hayal edin. Mutlu oluyorsanız bırakmanın bir anlamı yok. Her gülün dikeni var. Mutlu değilseniz ve istediğiniz meslek olmadığını düşünüyorsanız size kalmış. Hayat sizin ve yönlendirmekte size ait.

Önemli olan geleceğinizde muhtemel olarak yapacağınız işi sevip sevmemeniz. İşi yaparken kendinizi hayal edin. Mutlu oluyorsanız bırakmanın bir anlamı yok. Her gülün dikeni var. Mutlu değilseniz ve istediğiniz meslek olmadığını düşünüyorsanız size kalmış. Hayat sizin ve yönlendirmekte size ait.

Cevabınız için teşekkür ederim sanırım biraz daha düşünmeye ihtiyacım var.

Eğer üniversite okumadan yapabileceğin bir iş yoksa yatay geçişle daha hoşlandığın bir bölüme geçebilirsin. Önemli bir karar olduğu için üstünde biraz düşünmek gerek.

Öğretmenlik bölümlerinden ilgimi çeken tek bölüm tarih öğretmenliği ama onun da iş imkanı çok çok az.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı