Üniversiteyi dondurmak

enesozyurt

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben Marmara üniversitesinde eem okumaktayım ve 1.sınıfım.
Ben bu bölümü sevmiyorum ama her yerden aldığım öneriler dahilinde bu bölümü yazdım fakat okula gelip gördüğüm kadarıyla bu bölümün benlik olmadığına karar verdim.
Bölüme devam edip sevmeye mi devam etmeliyim yoksa okulu dondurup tekrar sınava mı çalışmalıyım.

1. sınıf derslerine bakıp bir bölümü sevip sevmediğinize karar veremezsiniz çünkü o derslerin %70'i zaten temel mühendislik dersleri ilerleyen sınıflardaki derslere bakıp, gerekirse o derslere girip sonra karar vermenizi öneririm.

1. sınıf derslerine bakıp bir bölümü sevip sevmediğinize karar veremezsiniz çünkü o derslerin %70'i zaten temel mühendislik dersleri ilerleyen sınıflardaki derslere bakıp, gerekirse o derslere girip sonra karar vermenizi öneririm.
O derslere gelene kadar çok fazla zaman geçmeyecek mi? Ya tekrar beğenmezse? İnanılmaz bir zaman israfı olacak gibi geliyor. Yaşı çok geç değilse ve baştan beğenmediyse kendi beğendiği hedefleri için tekrar çalışması daha makul geliyor bana.

Şu an üniversite tercihinde bulunduğun için OBP'n kırık zaten, okulu dondurup çalışsan bile OBP seni çok geriye atacak. Bence en kötü yatay geçiş yapmayı dene.

O derslere gelene kadar çok fazla zaman geçmeyecek mi? Ya tekrar beğenmezse? İnanılmaz bir zaman israfı olacak gibi geliyor. Yaşı çok geç değilse ve baştan beğenmediyse kendi beğendiği hedefleri için tekrar çalışması daha makul geliyor bana.
Şu an bölümün ders programına bakıp o derslere girebilir. Hocaları odalarında ziyaret ederek bölüm hakkında, neler yapabileceği hakkında vb. konuşabilir. Bir şeyi daha denemeden pes edip başka bir şeye geçmek saçmalık. Yatay geçiş diyen arkadaşlar şunu kaçırıyor adam zevk almadığı, yapmak istemediği şeylerden nasıl yüksek not alsın da yatay geçiş yapsın ?

Seneye en az +500 bin kişi gireceğini ve belki de şimdiki yerinden daha kötü bir yere gidebileceğini unutma.

Şu an üniversite tercihinde bulunduğun için OBP'n kırık zaten, okulu dondurup çalışsan bile OBP seni çok geriye atacak. Bence en kötü yatay geçiş yapmayı dene.
Kırık değil. Okuduğu bölümün hazırlığı var yani bu sene girse kırık olmaz.

Kırık değil. Okuduğu bölümün hazırlığı var yani bu sene girse kırık olmaz.
Gördüğüm kadarıyla Türkçe bölümü de var Marmara'da. Zaten arkadaşın sıralaması gayet iyi, bence sınava tekrar girmesine gerek yok. Yatay geçişle istediği başka bir yere gidebilir, tabii yine arkadaşın kendisine bağlı ama.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı