Üniversiteyi ikinci sınıfta bırakmak mantıklı mı?

yakishcan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
seyyar, olağanüstü gürültülü dell vostro 1515 kullanmakta güçlük çekiyorum fakat laptop almaya karar vermek bile birkaç saati hayatımdan çalacağı için; devamkee
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, çalışmayı seviyorum. Okulu seviyorum. Çalışma alanım beni sıkıyor, okulum apayrı sıkıyor. Çalışırken kendi kazandığın paranın ahı vücuduma vuruyor. Okuldayken diğer insanlarla konuşmak, onlara bir şeyler anlatmak ve zırdelisinden tutun süperzekasına kadar envai çeşit insanoğluyla vakit geçirmek derken zaman eriyip gidiyor. Okulum şehir dışında bir mevkiide yer aldığı için ailemin gönderdiği parayı köküne kadar kazıyıp, cüzdandan sinekler uçuşurken bu para nereye gitti müstakbel annesini sevdiğim diyorum. İki ayrı kutbun da birbirinden ayrı problemleri var. Aklıma gelen birçok alternatif yol olsa da, birinde karar kılmak birincil hedefim elbet.

Kendime bir motosiklet aldım ve onun taksidini ödemek için yaz tatili boyunca çalışmam gerekiyor; bunu yaz kenara. Yaz tatilinin sonuna kadar bir karar vermem gerekiyor. Zurnanın zart dediği yer... Okulu bırakıp çalışmaya devam etmek aklımdaki birinci plan (ki az önce telefonda kuzenle konuşurken birden aklımda parladı, zaten hiçbir önemli plan, hususi düşünürken aklına gelmez adamın). Bunu düşünmemdeki temel amaç taksit bittikten sonra geriye kalan iki sezon çalışıp para biriktirip, biriktirdiğim parayı aldığım motosikleti satarak üzerine katmak. Bu parayı biriktirmemdeki amaç ise Amerika'ya Hello deyip Türkiye'ye Allah'a emanet demek ve yeni bir sayfa açmak. Amerika'ya gitmek için ise en kolay yol Work and Travel (Greencard demeyin, tombala vurmadı vuracağını da sanmıyorum). Sizce üniversiteyi bırakıp bu planı gerçekleştirdikten sonra gelecek üniversite sınavlarına hazırlanıp tekrar ünversiteye girmek ve kasadaki parayla "Hello Amerika" yapmak mantıklı mı dostlarım?

Okuduğun için teşekkürler. Sen akşamın kralısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…