Üretimi durmuş RAM'e takviye yapmak

batunyonline

Hectopat
Anakart
MSI H110M PRO VD
İşlemci
Intel core i5 6500
Merhabalar, 8 GB Corsair 8 GB 2400 MHz CL14 Vengeance kırmızı LPX RAM'e bir 8 GB daha takviye yapmak istiyorum ama ürünün üretimi durduğundan dolayı aynı üründen alamıyorum. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? Aynı marka 8 GB RAM alıp taksam uyum sorunu yaşar mıyım?

Ucuzlardan herhangi bir RAM al, bu kadar kasma. Çalışmama durumları nadir oluyor, olduğunda da iade ediyorsun zaten. İnternet alışverişlerinde iade kolay merak etme.

Birazcık sallamasyon yazmışsınız. Micron ve Hynix bellekler farklı topolojide RAM üreticileri olduğundan (istisnalar kaideyi bozmaz) her türlü sorun çıkarır. Forumda biraz gezin sorun yaşayanları göreceksin. Mavi ekran mı desem takılmalar mı desem sapıtmalar mı desem bilemedim şimdi. Aynı MHz CL ve voltaj değerleri bile olsa DDR3 RAM bu ya LGA 775 anakartım üzerinde sorunsuz üst seviye çalışmıyor. O yüzden dediklerinizi düzeltmek ve bilgilenmeniz için bu yazıyı yazıyorum.

Anlamakta sıkıntın mı var? Her daim çalışıyor mu yazmışım ben? Çalışmama durumları N A D İ R oluyor dedim ve bunu gayet de destekliyorum. Ha ekleme yapayım, DDR4 bellekler abarttığın kadar seçici olmuyor diyeyim hadi. Gelip çip mip diyorsunuz, iyice çorba ediyorsunuz konuyu. Satıcı adamlar daha voltajdan, CL'den bihaber siz geliyorsunuz aynı çip al diyorsunuz PC hakkında bilgisi olmayan adama. El insaf... Bu arada, o egoyla seni çok yaşatmazlar söyleyeyim.

Ego yapmıyorum. Bilgi paylaştıkça çoğalır mantığıyla paylaşıyorum.

Para benden çıkmıyor, uğraşacak ben değilim; nasıl istiyorsa yapsın konu sahibi 3 bambaşka RAM'i (1'inin çipi de farklıydı) gayet de sorunsuz kullandım, aylarca mahalle bilgisayarcımın yanında çalışırken de bir çok defa farklı RAM'lerin sorunsuz çalıştığına şahit oldum. Tecrübelerimle yazdıklarımı destekliyorum, desteklemeye devam edeceğim.

Eğer hepsi stok hızlarında çalışıyorsa normal.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…