Ürün değişimi için nasıl bir yol izlenmeli?

Hocam yardımcı olup ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Bilmediğim için soruyorum. Perşembe günü süreleri doluyor ama dün kargo departmanına gönderildi dediler. Tamir süreleri departmana gönderildiğinde mi durduruldu yoksa kargoya verdikleri anda mı durdurulur ya da vatana ulaştığı gün mü süre durdurulur

Sizin teslim edişinize göre değişiyor.

Eğer siz satıcıya teslim ettiyseniz, ürünün satıcıya gelip tarafınız bilgilendirilince süre biter.

Kargoya vererek yollarsanız, süre kargoya verildiği gün başlar aynı şekilde karşı tarafta kargoya teslim edince süre biter.

Zamanında araştırmıştım kanunen net bir açıklama görmedim ama yorumlayanlar bu şekilde yorumlanmıştı hocam.

Hocam şu anda güncellemişler kargoya verildi olarak görünüyor. Ben de teknik servise mail attım. Yurtdışından parça beklenirken nasıl 5 saatte yapılıp kargo departmanına verildi, yapılan işlemler nedir diye yazdım. Eğer problem çözülmemişse hp ve tüketici hakem heyeti ile iletişime geçeceğim dedim. Tüketici hakem heyetine veya HP ye bu konuyu taşısam çözüm bulabilir miyim? Ve laptopu gidip vatandan teslim alırken tamir edilmediğini kanıtlamak için bir belge var mıdır doldurup daha sonra ürünün tamir edilmediğini kanıtlamak için

Sorun kolayca anlaşılabilirse önlerinde açıp test edebilirsiniz hocam. Duruma göre yazılı belge talep edip iade değişim isteyin, belki yardımcı olurlar.

Sorun kolayca anlaşılabilirse önlerinde açıp test edebilirsiniz hocam. Duruma göre yazılı belge talep edip iade değişim isteyin, belki yardımcı olurlar.
Tamamdır teşekkür ederim, gelişme olduğunda yazarım buraya

Hocam vatan internet üzerinden sorgulama yaptığımda servis dönüşü testte yazıyor. Siz yetkili servisten başka kimse ürünü açamaz demiştiniz. Anlamadım ne olacak şimdi ne yapmam gerek.

Son düzenleme:
Kesinlikle açamazlar hocam. Büyük ihtimal dediğim olay yaşanıp tekrar kargoya verecekler. Sizde tüketici hakem heyetine başvurup değişim talep edeceksiniz. Sıfır müşteri memnuniyeti...

Bu yüzden her fırsatta elinizi güçlendirin hocam, elinizi güçlendirmek için de en iyi yol mail atmak. Mesela şu an mail atıp "servis dönüşü testtenin" ne demek olduğunu sorun. Yetkili servis harici kimsenin işlem yetkisi olmadığını, aksi taktirde yasal hakkınızı kullanacağınızı belirtin.

Maili cevaplamaları önemli değil amaç elinizde kanıt olsun.

İnşallah sorun çözülmüştür ve bunların hiçbirine gerek kalmaz hocam ama yine de tedbir olsun.

Belirttiğiniz yerin hesap bilgileriniz görünecek şekilde Screenshot veya ekran kaydınıda alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…