Ürün hasarlı gelirse ne yapılmalı?

İnternet üzerinden televizyon satın aldık ve horoz lojistik firması ile teslim edilecek. Firmayı beğenmeyen çok kişi var, eğer hasarlı gelirse paketi teslim almayacağım ama daha sonrasında ne yapacağımı bilmiyorum. Böyle bir şey olursa neler yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kargoyu açarken videoya çekin. Eğer kargo firması zararınızı yasaya uyan biçimde karşılamaz ise tüketici hakem heyetine o video ile başvurabilirsiniz.

Firmalar genelde imzayı alıp ürünü teslim ediyor. Sen imzayı attıktan sonra hasarlı ürün olduğunu görürsen de sorumluluk kabul etmiyorlar. O yüzden mümkünse imzayı atmadan 2 dakika ürünü kontrol etmek istediğini söyle, aç kontrol et sıkıntı varsa gereken işlemleri yaparlar. Bunu kabul etmezlerse ise üstteki arkadaşın dediği gibi video çek.

Edit: Arkadaşın yazısından nedense illa ben yapacağım yönünde bir enerji aldığım için bu yönü yaptım. Altta yazanlar gibi kesinlikle ürünü aldıktan sonra açmadan servisi çağırın zaten bir sıkıntı varsa onlara kalır.

Son düzenleme:
Ürünün teslim alırken kutusunu kontrol edin, eğer ezik, yırtık bir yer varsa teslim almayın.

Dış kutusunda herhangi birşey olmaz ve teslim alırsanız, kutuyu açarken video kaydına alın. Ürün de herhangi bir hasar bulunuyorsa video da gösterin. Sipariş verdiğiniz yere video ile birlikte mesaj atın.

Ufak tefek şeyler varsa kutuda alayım o zaman değil mi?

Sakın kargoya açmayın bazı arkadaşlar açın demiş ama. TV'yi alın servisi arayın kurulum için onlar açacak zaten bir problem olursa tutanak tutulup değiştiriliyor
Öyle yapacağım.

Kargoyu açmayacağım, televizyon aldığımız için markanın kurulum ekiplerini çağıracağım ve onlar açacak.
O zaman konu gereksiz? Zaten okumanız gereken müşteri sözleşmesini okuduğunuz varsayarak bunu bilmeniz gerekiyor. Hasarlı gelir ise servis tutanağı tutar ürün yenisi ile değiştirilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…