Ürün kargoda hasar aldı

Tr_temhA

Hectopat
Merhaba, dolap uygulaması üzerinden şişme havuz satmıştım ve ürün alıcıya ulaşmış. Alıcı neden ürünü yırtık gönderdiğimi ve iade edeceğini söyleyince şok oldum. Ürünüm gönderilmeden önce yüz kere kontrol edildi ve herhangi bir delik bile yoktu. Kendisi ile WhatsApp'tan iletişime geçtim ve kendisi video gönderdi. Ürün şişmiyormuş çünkü yırtıkmış. Muhtemelen kargoda hasar gördü veya başka bir şey oldu. Bunun sonucunda ne olacak? İki taraf da mağdur oldu. Yardımcı olursanız sevinirim. Dediğim gibi ürünümün arkasındayım herhangi bir nokta kadar delik bile yoktu. Dolap desteğe yazdım ve kendileri kargo firması ile iletişime geçmemi onların hasarı karşılaması gerektiğini söylediler. Bir şey olursa da tekrar dönüş yapmamı söylediler.
Kargo firması Sürat Kargo. Bu firma ile nasıl iletişime geçerim?

Ürünün kargoda hasar aldığı da belli değil bu durumda. Alıcı kişisi bilinçli veya bilinçsiz zarar vermiş olabilir veya elindeki yırtık olan başka bir havuzla değiştirmiş olabilir.
Alıcı sizin ürünü kutudan açarken video çekmiş mi mesela, kanıtlayabilir mi? Gerçi dolap uygulaması için bu önemsiz. İadeyi onaylayacaklardır çok büyük ihtimalle.

Ürünü nasıl paketlediniz? Eğer alıcı alırken pakette sorun yoksa kargonun hiçbir kusuru yoktur direkt aradan sıyrılır. Ayrıca alıcının yapıp yapmadığını bilemezsiniz. Bu tür yerlerin kötü özelliği bu. Sizin bir kanıtınız var mı hasarsız gönderdiğinize dair? Öbür türlü alıcı iade ile parasını alır olan size olur.

Merhaba, dolap uygulaması üzerinden şişme havuz satmıştım ve ürün alıcıya ulaşmış. Alıcı neden ürünü yırtık gönderdiğimi ve iade edeceğini söyleyince şok oldum. Ürünüm gönderilmeden önce yüz kere kontrol edildi ve herhangi bir delik bile yoktu. Kendisi ile WhatsApp'tan iletişime geçtim ve kendisi video gönderdi. Ürün şişmiyormuş çünkü yırtıkmış. Muhtemelen kargoda hasar gördü veya başka bir şey oldu. Bunun sonucunda ne olacak? İki taraf da mağdur oldu. Yardımcı olursanız sevinirim. Dediğim gibi ürünümün arkasındayım herhangi bir nokta kadar delik bile yoktu. Dolap desteğe yazdım ve kendileri kargo firması ile iletişime geçmemi onların hasarı karşılaması gerektiğini söylediler. Bir şey olursa da tekrar dönüş yapmamı söylediler.
Bende farklı bir platformda aynı durumu yaşadım. Tek yapabildiğim 10 TL kargo tutarını ödeyip ürünü geri almak oldu. Müşteri hizmetleri hazır cevap atıyor ve her zaman alıcıya hak veriyor.

Anlaşmalı kargoyla iletişime geçin ama elinizde kanıt olması gerekiyor sanırsam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı