Ürünler gümrükten geçer mi?

Yigitpq

Centipat
Bu ürünleri almayı düşünüyorum ama gümrükten geçebilir mi ve Temu uygulamasından da ilk kez alışveriş yapacağım. Öneriyor musunuz, sorun yaşar mıyım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-09-20-39-38.png
    Screenshot_2024-07-09-20-39-38.png
    127,4 KB · Görüntüleme: 162
İlk kez yurt dışı alışveriş yapacağımda o yüzden çok bilgi sahibi değilim ve bunlara kdv de eklenecek değil mi?

Ve bazı yerlerde Temu'nun kimlik numarasını falan sattığı söyleniyor o konuda bilginiz var mı acaba?
Kimlik bilgileriniz 13 14 yasinda cocuklarin elinde geziyor zaten hocam. Satma gibi bir durum varsa bile sıkıntı olmaz ki sanmiyorum oyle bir sey oldugunu.

Kimlik bilgileriniz 13 14 yasinda çocuklarin elinde geziyor zaten hocam. Satma gibi bir durum varsa bile sıkıntı olmaz ki sanmiyorum oyle bir şey oldugunu.

Bu ürünlere KDV veya ÖTV dahil mi ya da kdv/ötv yi sonradan mı ödüyoruz? Bu ücretler hakkında çok bilgim yokta. Ürünler şunlar gümrükten rahat geçerler değil mi ve geçemezse para iadesi falan oluyor mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-10-10-10-08.png
    Screenshot_2024-07-10-10-10-08.png
    209,2 KB · Görüntüleme: 80
Bu ürünlere KDV veya ÖTV dahil mi ya da kdv/ötv yi sonradan mı ödüyoruz? Bu ücretler hakkında çok bilgim yokta. Ürünler şunlar gümrükten rahat geçerler değil mi ve geçemezse para iadesi falan oluyor mu?
Hocam hiçbir şeyi dert etmenize gerek yok, aldiğiniz ürünlerin hicbiri yasakli kategoride degil ve fiyat sinirini da aşmıyor. Vergiyi sitede satın alma ekranında gostermiyorsa yüksek ihtimal kargo geldiğinde kapıda ödersiniz.

Hocam hiçbir şeyi dert etmenize gerek yok, aldiğiniz ürünlerin hicbiri yasakli kategoride degil ve fiyat sinirini da aşmıyor. Vergiyi sitede satın alma ekranında gostermiyorsa yüksek ihtimal kargo geldiğinde kapıda ödersiniz.

Vergiyi nasıl hesaplayabilirim eskiden Temu da vergi fiyatı gösteriyormuş şimdi yok o seçenek. Şimdi kargoların nereden geldiğini de bilmiyorum burada hangi seçenekleri işaretlemeliyim acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-13-10-37-58.png
    Screenshot_2024-07-13-10-37-58.png
    119,2 KB · Görüntüleme: 69

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı