Ürünlerin resmi sitesinden alışveriş yapmak

Makaleler
3
Yer
Azərbaycan
Daha fazla  
Efendim herkese merhaba. Şimdi size bir şey sormak istiyorum. Mobil cihazlar ve bilgisayar ile ilgili kategoriye kendim açmak istemedim açmış olduğum konuyu. Çünkü bu bahsettiğim konu yalnız mobil cihazlar için değil, bilgisayar ve diğer farklı teknoloji içermeyen ürünler için de geçerli olacaktır. Şimdi arkadaşlar öncelikle şundan bahsetmek istiyorum. Bizde Azerbaycan'da belli başlı kargolar mevcut. Örnek birkaç kargo listesini aşağıda açıklayacağım zaten. Şimdi diyelim Amerika'da bir ürün var bunu Azerbaycan'a getirmek istiyorum. Sistem tam olarak şöyle işliyor. Amerika teslimat bilgilerim diye bir bölüm var. Siteden bahsediyorum şu anda bu kargo sitelerinden. Siteye giriyorsun ve Amerika teslimat bilgilerim bölümüne tıkladığında seni direkt isim soy isim (burada direkt kendi ismin oluyor zaten siteye kayıt olduğun isim soy isim), adres satır 1, ZIP code, tel no, mahalle, il gibi bildiğiniz teslimat bilgileri yani ama kargo şirketinin sanki Amerika'da bir ofisleri varmış gibi düşün ki, zaten de öyle. Bu yalnız Amerika'da değil. Çin, Rusya, Türkiye gibi ülkeler de yer almaktadır. Şimdi ben sipariş vereceğim ürünü diyelim girdim örnek veriyorum Corsair'ın resmi sitesine ve USB bellek almak istiyorum diyelim. Ürünü sebete ekle dedikten sonra teslimat bilgileri aşaması geliyor ki, oraya da bu kargonun vermiş olduğu adres bilgilerini giriyorum. Önce o adrese gidiyor oradan da adamların Bakü'de bulunduğu ofislerine gönderiyorlar direkt. Bu Türkiye için de geçerli bu arada. Şimdi demek istediğim şey şu tam olarak. Mesela ben Apple'ın resmi Amerika'da bulunan sitesinden de direkt ürün alabilirim. Azerbaycan'a sorunsuz gönderiyorlar. Fakat bu yalnız Apple ve Corsair için geçerli olmasını istemiyorum. Diğer Samsung, MSI ve s gibi ürünler de böyle seçenekler var mı?

Mesela ASUS, ben ASUS firmasının resmi sitesinde direkt bilgisayar sattıklarını görmedim. MSI da aynı şekilde. Mesela Amerika'dan almak istiyorum direkt. Hiç Türkiye var mı onu kontrol etmedim ama Türkiye de olur sıkıntı değil ama yeter ki, resmi sitesi olmasını istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir fikrimi.

kargo şirketleri:

Tabii bu vermiş olduğum sitelerin birkaçı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…