Üslü sayı sorusu

403329

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Bursa

Soru çözmek için, ilk önce konu anlatımı izledim. Rehber Matematikten ama 1'in nereden geldiğini anlamadım. Okula iki gün gitmediğim için geri kaldım. Yardım edebilir misiniz?

İçe dağıtsak bile farklı sonuçlar çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm soruyu atabilir misiniz acaba?

3^x parantezine almış ve sağdaki 3^x yerine 1 yazmış. Sorunun ilk halinde büyük ihtimal pay 3^x+1+3^x.

Toplama işleminin iki tarafı da 3^x ile bölünerek ortak çarpan parantezine alınmış. (3^x)/(3^x) işleminden 1 gelmiş.

Son düzenleme:
3^x.3^1 ifadesinden sonra gelen tek 3^x'in yanına gizli bir .1 koyabiliriz. Bu sayede de çarpma işleminde dağılmanın tersini uygulayarak ifadeyi 3^x parantezine alırız. 3^x.(3+1) şeklinde.
Sorunun devamında 3^x parantezine aldığımız için alttaki 3^x ile üstteki birbirini götürür. Sonra yukarıdaki işlemi yapınca da 3+1=4 elde edince bu 4 ile de alttaki birbirini götürür.
Elimizde 1/3^-1 kaldı. Paydayı da paya çıkartırken üssün işaretini değiştirince cevap 3^1=3 çıkar.

Çok iyi anlatmışsınız hocam, ellerinize sağlık. Tebrik ederim.

Çok iyi anlatmışsınız hocam, ellerinize sağlık. Tebrik ederim.
Sadece bir matematik sorusu çözdük ya abartılacak bir şey yok
Yardımcı olduysam ne mutlu bana. Derslerde başarılar, iyi akşamlar dilerim.

Sadece bir matematik sorusu çözdük ya abartılacak bir şey yok
Yardımcı olduysam ne mutlu bana. Derslerde başarılar, iyi akşamlar dilerim.

2 gün gitmeyince her şey alt üst oluyor hocam, insan ufak soru çözünce bile seviniyor. Teşekkür ederim, iyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…