Sayısal Üslü sayılar sorusu

Marik Ishtar

Hectopat
Daha fazla  
Sorunun çözümünü açıklayabilecek var mı acaba? Mantığını anlamaya çalışıyorum, 9'u parçaladığımızı anladım fakat 3 üzeri 4 vs bunları anlayamadım.

Dosya Ekleri

• DDDDF.PNG
    DDDDF.PNG
    106,7 KB · Görüntüleme: 145
Hocam neden böyle yapıyoruz bir anlatır mısınız kafamda oturtmaya çalışıyorum.
Sadece paydadaki 9^a+2'yi ele alırsak, 9'u 3^2 şeklinde yazdığımızda (3^2)^a+2 oluyor. Üssün üssü çarpılır dolayısı ile 3^2a ve 3^4'ü elde ediyoruz. Yani son haliyle 3^2a . 3^4 oluyor.

@Marik Ishtar Sorunun çözümünde 2^a+1 ile ilgili hiçbir yer yok ondan. 2^a+1 ifadesi sadece sorunun soru kısmında geçiyor. 2^a+1 yerine 3^2a+1 alınarak soru ilerletilmiş. Fakat 9^a+1 desek de olmuyor zira 9^a+1, 3^2a+2 ifadesine eşit.

Hatta daha da garibi, 3 - 3^-2 ifadesine de 26/9 olması gerekirken -26/9 denilmiş. Üstüne o da bitmiyor (evet), orta kısımdaki işlemlerin sağındaki kesirli ifadenin payda kısmındaki işlem de yanlış yapılmış. Son durumda (orta kısımdaki ifadeden yola çıkarak) 13/9x36 gibi bir sonuç gelmesi gerekirken -26/81 verilmiş. Gecenin bu saatinde belki tamamen ben yanlış okumuş vb. olabilirim dikkat dağınıklığından fakat işlemlerde baya saçmalanılmış gibime geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı