Arkadaşlar ömürlük bir PC toplamak istiyorum bir daha değiştirmeyecegim. Sizlerden fikirlerinizi istiyorum. Simdiye kadar AMD ve ASUS marka ürünler kullandım kendi fikrimi sizlerle paylasacagim sizlerden arti ve eksikler konusunda fikrinizi istiyorum RGB vs ısıklandırma onemli degil performans olarak parca almak istiyorum.
- Ekran kartı: ASUS TUF 4080 ya da 4070 Ti ASUS'tan baska kart kullanmadım farklı markanın onerilerine acagim.
- Anakart: İşte burası tam muallak acıklamada belirttigim gibi RGB vs istemiyorum performans olarak en 10-15bin TL arası bir kart onerilerine acigim.
- İşlemci: i9 13900K ya da R9 7950X Intel ve AMD arasında ne gibi bir fark var hiç bilmiyorum bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
- RAM: DDR5 4x32 almak hedefim fakat ilk olarak 1X ile kasayı toplayacagım dedigim gibi RGB sorunum yok performans olarak hangisi iyi ise oyle bir oneri bekliyorum.
- Güc kaynagı: ASUS 1000W ROG STRIX 80+ Gold modelini almak istiyorum Thor ile aralarnda 3bin TL fark var fakat o paranın sadece gorunus RGB. Vs icin fazla oldugunu soyledielr fikirlernize acigim.
- Kasa: ASUS ROG STRIX Helios düsünüyorum. Fikirlere acıgım.
- Sıvı sogutma: Mümkün oldukca performansa dayalı bir de kasa icine ne kadar koyulabilyorsa koyacagım ona göre F/P bir ürün istiyorum sizlerden.
- Depolama: 1 adet 5 TB HDD alma niyetindeyim. Windows kurmak icinde 1TB ya da 2TB 7200/5000 Okuma/yazma bir M.2 almak istiyorum.
Konu ile görüslerinizi yazarsanız beni cok mutlu edersiniz.