Kiss0fdeath
Kilopat
SSD - 980 Pro 1 TB var.
Sıvı soğutucu - Arctic II 360 mm var.
Ekran kartı: 4070 Ti var.
Üstteki 3 parçayı kullanmaya devam edeceğim. Alttaki parçaları sipariş geçeceğim. Sistem nasıl sizce fikirlerinizi paylaşır mısınız?
Eki Görüntüle 2490137
Öncelikle teşekkür ederim. Psu olarak fsp vita aklımın bir köşesinde vardı zaten. Bakacam tekrardan. Ram olarak sizin attığınızla benimki arasında tek fark cl 30 ve cl28 olması sanırım. AM5 platformunda CL30 daha stabil değil mi ? Son olarak anakartı neden beğenmediniz ? B serisi bir anakart olmasına karşın çoğu X serisi anakarttan daha dolu bir anakart diye biliyorum."ASUS" Olunca maalesef üst seviye olmuyor.
Marka olarak mı watt olarak mı ?Özellikle o PSU gereksiz bir yatırım olur.
Öncelikle teşekkür ederim. PSU olarak FSP vita aklımın bir köşesinde vardı zaten. Bakacağım tekrardan. RAM olarak sizin attığınızla benimki arasında tek fark CL 30 ve CL28 olması sanırım. AM5 platformunda CL30 daha stabil değil mi? Son olarak anakartı neden beğenmediniz? B serisi bir anakart olmasına karşın çoğu X serisi anakarttan daha dolu bir anakart diye biliyorum.
Marka olarak mı watt olarak mı?
Öncelikle teşekkür ederim. PSU olarak FSP vita aklımın bir köşesinde vardı zaten. Bakacağım tekrardan. RAM olarak sizin attığınızla benimki arasında tek fark CL 30 ve CL28 olması sanırım. AM5 platformunda CL30 daha stabil değil mi? Son olarak anakartı neden beğenmediniz? B serisi bir anakart olmasına karşın çoğu X serisi anakarttan daha dolu bir anakart diye biliyorum.
Marka olarak mı watt olarak mı?
6000Mhz olayı o, CL ile ilgisi maalesef yok.Öncelikle teşekkür ederim. Psu olarak fsp vita aklımın bir köşesinde vardı zaten. Bakacam tekrardan. Ram olarak sizin attığınızla benimki arasında tek fark cl 30 ve cl28 olması sanırım. AM5 platformunda CL30 daha stabil değil mi ? Son olarak anakartı neden beğenmediniz ? B serisi bir anakart olmasına karşın çoğu X serisi anakarttan daha dolu bir anakart diye biliyorum.
Öncelikle çok teşekkür ederim. Verdiğiniz öneriler aklıma yattı. Psu olarak fsp vita , ram olarak sizin attığınız cl28 olan ve anakart olarak da gigabyte alayim o halde. Fakat birkaç sorum olacak tek tek cevaplarsanız çok sevinirim6000Mhz olayı o, CL ile ilgisi maalesef yok.
B serisi bir anakartın X serisi bir anakarttan dolu olma ihtimali yok.
Eki Görüntüle 2490159
Öncelikle çok teşekkür ederim. Verdiğiniz öneriler aklıma yattı. PSU olarak FSP vita, RAM olarak sizin attığınız CL28 olan ve anakart olarak da Gigabyte alayim o halde. Fakat birkaç sorum olacak tek tek cevaplarsanız çok sevinirim
1) Anakart olarak sizin attığınızın alternatifi olarak şu anakartı önerdiler farklı forumda. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizinki Aorus Elite. Alttaki Aorus Pro.
2) PSU olarak FSP vita gayet iyi fakat 1200 watt yok maalesef. 1000 watt şeklinde alacağım lakin ilerleyen süreçte sıkıntı yaşar mıyım watt konusunda sizce? İşlemci 9800x3D olacak orası kesin. Ekran kartı olarak bir süre 4070 Ti kullanacağım lakin önümüzde yıl 5080'in 24 GB vramlisi çıkarsa onu alırım. Veya 6000 serisi ekran kartları çıkınca top seviye bir ekran kartı alırım. Bu senaryoda 1000 watt PSU kötü bir yatırım olur mu? 1200 olsaydı içim rahat ederdi de 1000 biraz korkutuyor.
Anakartı aorus pro olarak listeme ekliyorum o halde. Zaten bildiğim kadarıyla aorus elite biraz sıcak çalışıyormuş.1350W enermax olanı alabilirsiniz, kalitesiz PSU değil.
6090 takmadığınız sürece sıkıntı olacağını sanmam.
O anakartı alabilirsiniz, güzel.