Üst seviye sistemde 8 GB RAM idare eder mi?

Romnax2

Hectopat
Geçen forumda okudum bir arkadaş X470 Gaming Pro modelinin indirimli linkini atmıştı. Ben de o gün aldım. İki sorum var. Öncelikle 8 GB RAM diğerini alana kadar idare eder mi ona göre başka bir parçayı yükseltmeyi düşünüyorum. Anakart sizce kötü mü? İnsanlar daha iyileri çıkacaktı niye aldın falan demiş, kötü bir anakart mı bu anlamadım, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM öncelik olmalı. 8 GB RAM yeterli değil üst seviye oyunlar için.

X470 Gaming Pro güzel bir anakart, iyi bir seçim yapmışsınız kafanız takılmasın. Ryzen geçtiğimiz sene çıktı ve bu süreçte olabildiğince güzel çalıştılar ve 2. Nesil Ryzen ekosistemi daha hazır olarak karşımıza çıktı.

Arkadaşlar ilk seferde 16 GB RAM alırsam 2700x yerine 2600x almak zorunda kalıyorum. Eğer 8GB idare edecekse 7 ay sonra 8GB daha ekleyebilirim.
RAM öncelik olmalı. 8 GB RAM yeterli değil üst seviye oyunlar için.
Başka bir konu okudum orada farklı demişsiniz anlamadım kafam karıştı.
"Profesyonel bir kullanım olmayacaksa 6 ay idare edecektir. Alabilirsiniz. "

Son düzenleme:
8 GB RAM eklenecekse gayet idare eder.
Bende 8 GB RAM kullanıyorum gayet’de yeterli geliyor bana.
En az 16 GB olmalı diyenlere takılma.

8GB daha eklenirse gayet üst seviye oyunları idare eder.Iyi günler.

Yahu bu soruyu aslında bize değil kendine sorman gerekiyor.
Amacın en üst seviye bilgisayarı oluşturmak ise zaten bunun sonu yok.
Amacın senin ihtiyaçlarını karşılayacak bir bilgisayar ise, ihtiyaçlarının ne olduğunu düşünüp karar vermen gerekiyor. Kullandığın uygulamaların hangi kaynağı ne kadar tükettiğine bak ve ona göre %50 üstünü alarak sorunlardan uzak dur. Bütçe sorunun yok ise %500 üstünü al.

İnternette dolaşacaksan 8 GB RAM senin için gayet üst seviye olur. Grafik programları yada yeni nesil oyunlar oynayacaksan alt seviye olur.

Mantık çok basit, harcadığından fazla kaynağa sahipse sistemin senin için yeterlidir. Değil ise yetersizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…