Üsttekinin avatarını yorumluyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haddini aşmazsan sevirim. Kimseyi sevmek zorunda değilim hele ki enver gibi abartılan vasıfsız birini.

Bu ülke için emeği geçmiş birisine vasıfsız diyemezsin. Tarih bilgin maalesef eksik. Atatürkçüyüm ama enver paşa'yı da severim. Çünkü tarih bilgim var.

Bu ülke için emeği geçmiş birisine vasıfsız diyemezsin. Tarih bilgin maalesef eksik. Atatürkçüyüm ama enver paşa'yı da severim. Çünkü tarih bilgim var.
Senin gibi cahil cesaretli birinden tarih öğrenecek değilim. Ülke için emeği falan pek geçmedi. 1. Dünya savaşında rant uğruna, kendini daha ön plana çıkarmak uğruna sürekli Atatürk'ün önüne taş koydu. Fakat Atatürk anafartalar kahramanı olarak nam salınca yapacak bir şeyi de kalmadı. Mareşal olarak hiçbir ciddi başarısı yok. Gerçekleşmeyecek, uçuk kaçık, saçma bir hayal uğruna binlerce askerin donarak ölmesine sebebiyet verdi. Ayrıca saltanat yanlısı ve Osmanlı' cıydı. Cumhuriyet döneminde de onun taraftarları Atatürk' e süikast girişiminde bulundurlar. Ayrıca kurucusu ve üyesi olduğu İttihat ve Terakki hasta adam Osmanlıyı hepten çıkmaza sokmuştur. Bu adam her zaman Atatürk' e engel oldu, önünü kesti. Fakat güneşi balçıkla sıvayamazsın. Atatürk çok çekti bu adamdan. Abartıldığı gibi bir isim de değil şunu yapmayı bir bırakın artık. Bu adam kendi kendine kısa sürede rütbe atlattı, mareşal oldu. Bir de Napolyon'la kıyaslayanlar var ki onlar çok ayrı bir kafa. Hain demiyorum, vatansever biri de olabilir, orduyu modernleştirmek adına birçok faaliyetleri var. Balkanlarda ve anadoluda bastırdığı isyanlar var fakat bu adam yüceltilecelek, yerlere göklere sığdırılamayacak bir adam değil. Fevkalade başarılı, üstün bir kişi de değil. Şimdi o olmayan tarih bilgini geliştirmeye odaklan. Yazdıklarımı boşuna inkar etme çünkü yazdıklarımda en ufak bir yalan yok. Git tarafsızca araştır. Cahil cesareti de ayrı bir şey gerçekten. Neyse, cevap yazacak olursan hiçbir şekilde geri dönmeyeceğim. Sen tartışmaya konuşmaya değecek biri değilsin yazdıklarından anladığım kadarıyla. "Geri-Zekalı" diyip hakaret etmesen insan gibi yazacaktım, ki ben seviyemi korudum. Bu şekilde seviyeli ve sükunetle yaklaşıp sana cevap vermem bile senin için bir onur olmalı kanımca..

Son düzenleme:

Gereksiz abartıyorsun. Baş Komutanımız Ulu Önder Atatürk ile arası iyi olmayabilir. Ama bu adamın yaptıklarını hiçe sayamazsın arkadaşım. Şu anda tek cahil maalesef sensin.
Düzeltme: Yerlere göklere sığdırılamayacak tek insan Atatürk'tür. Sadece adamın yaptıklarını hiçe sayamazsın. Ben Enver Paşa'yı abartmadım.
Sarıkamış şehitlerimize Allah'tan tekrar rahmet diliyorum ve oraya o coğrafyayı bilen bir komutan gönderilmeliydi. Enver Paşa onca askerimizi neden şehit etmek istesin. Vizyonunu geniş tutup düşünmelisin hocam. Gerçekten boş bir insansın. "Cahil Cesareti" deyip tekrarladığın şeyi de harika uyguluyorsun bu arada .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…