Üstten alınan dersten kalmak yatay geçişi engeller mi?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, yatay geçiş yapmak istiyorum ve ortalamam gayet yeterli. 4. Yarıyılı bitirdim ve 5. Yarıyıl için geçiş yapacağım. 5. Yarıyıl için önceden üstten ders almıştım fakat seçmeli olan ders zor geldiği için bırakmak zorunda kaldım ve ders "FF" olarak kaldı. Geçiş için en az "DC" şartı aranıyor ama bu ders üstten olduğu için bu koşula tabii mi emin olamadım.

Kayıtlı olduğu dönemlerde dediği için kapsamıyor diye düşünmekteyim fakat yine de emin olamadım.

Büyük bir ihtimalle o dersiniz başvuru için sorun yaratacaktır. Ancak bu tür durumlar okuldan okula değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle öğrenci hizmetleri ile iletişime geçerek sormanız daha faydalı olur. Ek olarak, eğer dersin zor olduğunu fark ederseniz ve istediğiniz düzeyde bir not gelmeyecekse sonraki seferlerde derslerden çekilmeniz daha iyi yol olacaktır. Çekilme ile ortalamanıza da etki olmaz, bu tür başvuru durumlarında soruna da yol açmaz.

Hocam ortalamam yüksek olduğu için pek önemsemedim, hiç de aklıma gelmemişti. Sağlık olsun artık ortalamam kötü değil diye önemsememiştim, okulumdan da memnunum sağlık olsun artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…