Üzerinde Amsterdam yazan yurt dışı cihaz alınır mı?

Bütçe
20000

333542

Kilopat
Bu şekilde bir cihaz buldum elimde iPhone 13 var fakat artık donuyor kamerası da aşırı kötü çekiyor. Sizce bu amsterdam yazısı olumsuz mu? Yanımda arkadaşımın 14Pro cihazını götürerek kıyaslama yapacağız. Toplama oldugunu anlamak için sizce nasıl kıyaslama yapabiliriz?

@Moneymoon yardımcı olur musunuz hocam. @Kingsemih

Dosya Ekleri

• IMG_2182.png
    375,4 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Kutu üzerindeki amsterdam yazısı büyük ihtimalle etiket. Kayıtlı olmasa da e-Devlet üzerinden IMEI sorgulamasına bakın kontrol edin harici olarak aşağıda link olarak paylaştığım sitede gösterdiği gibi ayarlardan anakart ve ekranı kontrol edebilirsiniz. Fakat bunların hiçbiri kesin bir yönlendirme yapmaz ya da garanti altına almaz. Arka cam tamiri yaptırıp içindeki cam kırıkları temizlenmeden ve cihazı açtıktan sonra toz sıvı bandını yenilemeden cihazı geri toplayanlar var.

Toplama olduğunu anlamak için arkadaki cihaz seri numarası satın alınma tarihini sorgulayabilirsiniz (aktive edilmediyse olmayacaktır, herhangi bir tarih görüyorsanız açılmıştır 1970 falan görüyorsanız anakart swap), aynı seri numarasının baş harfine bakarakta şu bilgilere (eğer anakarttaki cihazın işlemi Apple kaynaklıysa, swap olabilir anakart vs mesela) de ulaşılabilir:
  • M – Yeni bir cihaz, genellikle yeni satın alınan cihazlar
  • F – Yenilenmiş bir cihaz, yenilenme sürecinden geçirilmiş bir cihaz
  • N – Değişim cihazı, servis talebiyle yenilenmiş bir cihaz
  • P – Satın alma aşamasında, talep üzerine isim vb. işlenmiş kişiselleştirilmiş cihaz
Cihazın kutusunu satıcıyla birlikte açın, açtıktan sonra aktive etmeden (satıcının cihazı ikinci ele düşmüş olmasın yani, toplamaysa bile anakart Swap'tır ve aktive değilse daha, garanti süresini başlatmamış olursunuz) sim tepsisini çıkarın ve üfleyin eğer cihaz herhangi bir yerinden hava veriyorsa büyük olasılıkla zaten o cihaz önceden işlem görüp birleştirilmiştir o cihazı almayın. Kutu üzerindeki sticker sadece, kendi reklamlarını yapmak için vs birçok nedenle yapıştırıyorlar.

Birde ayrıca aklıma geldi, aktive etmeden 3uTools'a bağlayarak (veya başka uygulama da olur ancak hem Windows hem MacOS'te çalıştığı için onu baz aldım) cihazın asıl rengini ve pil döngüsünü de kontrol edebilirsiniz (diğer verdiği bilgilere güvenmeyin 3u'nun, çip aktarımları ve kandırmalarıyla kandırmak mümkün cihazı fiziki olarak incelemek en sağlıklısı ve doğrusu), döngü 0-5 aralığından fazlaysa (bazı yurt dışı cihazlarının kutuları açılıp geri kapatılıyor gümrükten geçmiyor yani bu cihazlar en nihayetinde toplama olmasalar bile, direkt 1-2 pil döngüsü görüldüğü anda işkillenmeyin ancak bu döngü çift haneli sayılara çıktıysa rahatlıkla cihaza şüpheyle bakabilirsiniz derim), aktivasyon tarihi ve garanti süresi görünüyorsa (görünmemesi lazım ama görünse bile baktığınız günden 1 yıl sonrasıysa sorun yok daha erken bir tarihse öncesinde aktive edilmiş) cihaz sıfır değildir. Kasa rengi ve anakartın belirttiği gövde rengi farklıysa zaten toplamadır (salak değillerdir demeyin çok gördüm öyle cihaz özellikle 13 ve 14 Pro alacak kişilere bu konuda dikkatli olmalarını öneririm özellikle mmWave anteni bulunan iPhone'larda bu durum çok daha fazla oluyor (tahmini sebep bu cihazlar ABD cihazları ve orada çok fazla cihaz eski cihaz üzerine yükseltmeyle E-Waste olarak ayrıştırılmaya ayırılıyor, bu cihazların zaten çoğu gönderildikleri ülkelerde toplanıp yeniden satışa sunuluyor bu bilinen bir durum ancak ABD cihazlarına özel olmamakla birlikte ekonomik ve sosyokültürel sebeplerle eski şeylere bağlılıkları ve ihtiyaçları olmadığından çoğunlukla o cihazlar oluyor E-Waste olarak ayrıştırılan).

Son düzenleme:

Biraz geç döndünüz telefonu aldım kutusu yoktu fakat 3uTools ile denedim bir kusuru yok şu anlık duvar kâğıdı menüsünde bir ekranda animasyon hatası oldu gibi bir duvar kâğıdında ama onun dışında bir şey göremedim şu anlık iyi gibi.

Model numarası m ile başlıyordu seri kontrol ise geçen yıl şubat ayını gösterdı alım tarihi olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…