Üzgün olmaya eğilimli olmak

demeter19

Hectopat
Benim babam bir kumarbaz ve annemi aldatıyor. Emekli ikramiyesini başka kadınlarda harcadı. Bir ay 20 TL ile geçindiğimizi bilirim. Abim de evi terk etti. Annem zaten bunlara katlanmaya çalışırken hasta oldu. Ben mi acayip biriyim, boşuna üzülüyorum? Bazen diyorum başka kimsenin derdi yok mu sanki bir tek sen misin? Ama sonra kendi içimdeki çelişkilerde boğuluyorum. Psikolojik tedavi de görüyorum. Toplam 155 mglık antidepresan kullanmama rağmen kendimde bir ilerleme göremiyorum. Yıllardır sosyal fobi ve anksiyete sorunlarıyla baş etmeye çalışıyorum ama hiçbir iyileşme yok. Kendime her bakışımda nefret duyuyorum kendime.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum yaşadıkların tamamen içinde bulunduğun durumdan kaynaklı. Kendini iyi hissetmemenin sebebi de kullandığın ilaçlar olabilir.

Kendine saygı göstermelisin, çünkü içinde yaşadığın durum normal değil. Kendine bir gelir kaynağını bulup annene ve kendine bakmak zorundasın. Baban belli ki yolundan sapmış biri.

İş bul çalış. Para maalesef önemli.
Sosyal ortamlara gir-çık
Kitap oku-yurt dışı seyahati yap
Zamanla kendini iyi hissedersin.
İnsan ruhuna dokunacak şeyler yapmalı: Müzik dinlemeli, kitap okumalı, bir enstürman çalmalı...

Yaşını bilmiyorum fakat kendine bir iş bulmalısın. İyi ya da kötü. Zor ya da kolay. Geleceğini kazanmalısın. Kazanmalısın ki mutlu olasın. Kazanmalısın ki anneni güldüresin, mutlu edesin. Gün gelecek ve tüm sıkıntıların son bulacak(ölüm değil. O zamana kadar kendin ve annen için uğraş. Size bir gelecek hazırla. Kimseye muhtaç olma, özellikle babana.

Kitap okumak evet zaten kitap okuyorum ve kitaplar da olmasa nefes alamıyorum..
Aynen öyle ona çabalıyorum en büyük hayalim anneme iyi bir evlat olmak

Bunu ekonomik durumları düzgün kişiler bile yapamıyor hocam

Work and holiday
Aisec
Avrupa gönüllülük hizmetleri var (neredeysen tüm ihtiyaçlarını fondan karşılıyorlar: Barınma, yemek, vize..)
Pi gençlik dernegi ve salt gençlik derneği (yurt dışına gönderiyorlar )
Yukarıda saydıklarımla hem deneyim kazanmış olursun hem de cep yakmazsın.
Bir araştırmanı öneririm.

Sosyal ortamlara girip çık 1 2 tanede olsa arkadaş edin enstürüman çal.

Son mesaj yazılalı bayağı zaman olmuş ama yine de yazmadan edemedim: Adam zaten depresyonda-mutsuz olduğu için o dediğiniz şeyleri yapamıyor. O şeyleri yapamadığı için mutsuz değil. Çok büyük çoğunlukla sosyal ortamlarda takıl - müzik dinle enstrüman çal gibi tavsiyeler işe yaramaz.

Sen ne öneriyorsun derseniz mümkün olduğunca geçmişte olanları geride bırakıp kendi gelirini kazanmaya çalışman. Bundan sonrasında her şey yoluna girmeye başlayacaktır. Zaten bahsedilen şeyleri yapmak için kendinde motivasyon bulmaya başlayacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…